back to top
21.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

21.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ, αυτήν την ώρα, στην άνοδο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας από το Μοσχάτο έως τον Κόκκινο Μύλο. Στην κάθοδο, προβλήματα από τη Γέφυρα Καλυφτάκη έως τη Ν. Φιλαδέλφεια. Επίσης, στη Λ. Κηφισίας, στην άνοδο, από τους Αμπελόκηπους έως το Χαλάνδρι και στην κάθοδο από το ύψος του ΟΑΚΑ έως το Ψυχικό.

Δύο Rapid test για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους εργασίας, με επιβάρυνση δική τους, προτείνει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, που συνεδριάζει εκτάκτως, μετά το χθεσινό “μαύρο ρεκόρ των 5.449 νέων κρουσμάτων κορονoϊού, κι ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κρούσματα σήμερα θα ξεπεράσουν τις 6.500. Επίσης η Επιτροπή προτείνει η είσοδος σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τις τράπεζες, τα εμπορικά καταστήματα αλλά και στους ανοικτούς χώρους εστίασης, να γίνεται υποχρεωτικά με rapid test. Tέλος, συστήνεται εντατικοποίηση των ελέγχων στα καταστήματα και αυστηρότατες ποινές για όσους καταστηματάρχες δεν εφαρμόζουν τον κανονισμό και δεν ελέγχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Στις 6:00 το απόγευμα ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. Στο μεταξύ, αύξηση κατά 15 – 20% των κρουσμάτων κορονοϊού στην Αττική την επόμενη εβδομάδα προέβλεψε, μέσω του Αθήνα 9.84, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, κάνοντας λόγο για πραγματική έκρηξη μολύνσεων.

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της ακρίβειας ζητεί ο Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο για ένα “πρωτοφανές κύμα ακρίβειας”, που, όπως αναφέρει, έχει δημιουργήσει κλίμα ασφυξίας στα νοικοκυριά. Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση για ατολμία να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης με αύξηση του κατώτατου μισθου, μείωση του Ενιαίου Φόρου κατανάλωσης θέρμανσης και κίνησης, καθώς και επιβολή αυστηρών ελέγχων εναντίον των καρτέλ στην αγορά.

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορεί προκλητικά για το μεγάλο κύμα της ακρίβειας. Αρνείται τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και τη μείωση της φορολογίας στα καύσιμα, αρνείται τον έλεγχο των ολιγοπωλιακών πρακτικών, παραπέμπει στο άγνωστο μέλλον την αναγκαία αύξηση του κατώτατου μισθού”, τονίζει και ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης. Από την πλευρά του, ο Γραμματέας του ΜΕΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, ανέφερε ότι “η κυβέρνηση, και στο θέμα της ακρίβειας κρύβεται πίσω από το επιχείρημα ότι πρόκειται για εξωγενές φαινόμενο”.

Στο μεταξύ, “φωτιά” έχουν πάρει οι τιμές στα καύσιμα, με τη βενζίνη να είναι μία ανάσα από το 1,8 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης να έχει υπερβεί το 1,5 ευρώ το λίτρο. Σε νησιά των Κυκλάδων η αμόλυβδη ξεπέρασε τα 2 ευρώ. Την ίδια ώρα η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται στο 1,168 ευρώ το λίτρο.
Η μεγαλύτερη αύξηση το τελευταίο 2μηνο παρατηρείται στο πετρέλαιο κίνησης, που υπερβαίνει το 10%, επηρεάζοντας μία σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες.

Η 42χρονη δρομέας μεγάλων αποστάσεων, Δήμητρα Ιορδανίδου, είναι η άτυχη ποδηλάτισσα που έχασε τη ζωή της το πρωί στη Θεσσαλονίκη, στο τροχαίο δυστύχημα με φορτηγό. Η εκλιπούσα είχε διακριθεί πολλές φορές στον Μαραθώνιο της Αθήνας, είχε λάβει μέρος σε πολλά δρομικά γεγονότα στο εξωτερικό, ενώ πριν λίγα 24ωρα συμμετείχε στα 8 χιλιόμετρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος σε ανώμαλο έδαφος, στα Τρίκαλα. Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατό της εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ.

Σε κρίσιμη κατάσταση διακομίστηκε στο Νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” της Θεσσαλονίκης ένα παιδί, ηλικίας 3,5 ετών, ύστερα από πτώση από το μπαλκόνι 3ου ορόφου.
Μέχρι στιγμής είναι άγνωστες οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη η πτώση. Από την αστυνομία διεξάγεται έρευνα.

Προφυλακίστηκε, μετά την απολογία του ενώπιον του εισαγγελέα, ο 54χρονος γυναικοκτόνος στην Κρήτη, ο οποίος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την εν διαστάσει συζυγό του. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο 54χρονος δεν είχε δικηγόρο, καθώς κανένας δεν δέχτηκε να αναλάβει την υπεράσπισή του.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης από τις 9:00 το βράδυ μέχρι τις 6:00 αύριο το πρωί και, συγκεκριμένα, στον Ανισόπεδο Κόμβο Καλυφτάκη και τον Ανισόπεδο Κόμβο Πύρνας, στο πλαίσιο των εργασιών αντικατάστασης του οδοστρώματος.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Νέο “λουτρό αίματος” στο Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 19 νεκροί και 50 τραυματίες από εκρήξεις στο μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας, Καμπούλ.

Στη δέσμευση για τερματισμό της αποψίλωσης των δασών ως το 2030 θα προχωρήσουν σήμερα οι ηγέτες που συναντώνται στη Γλασκώβη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα. Μάλιστα, η ΕΕ δεσμεύθηκε να δαπανήσει 1 δις ευρώ από τον προϋπολογισμό της τα επόμενα 5 χρόνια για την προστασία των δασών, συμπεριλαμβανομένων 250 εκατ. ευρώ για χώρες στη Λεκάνη του Κονγκό στην Κεντρική Αφρική.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Οριστικά παρελθόν από την ηγεσία της Ευρωλίγκας είναι πλέον ο Τζόρντι Μπερτομέου. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά…

Και o καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, σήμερα, στην Αττική, και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Αύριο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου – 21 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα