back to top
21.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

21.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Αυξημένη και σήμερα η κίνηση σε κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου. Την εικόνα μας δίνει ο Μιχάλης Λεγάκης…

Έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν για να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές απηύθυνε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι από τη στιγμή που υπάρχει το εμβόλιο στη ζωή μας, οικονομία και κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν. Αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι εμβολιασμένοι δεν χάνουν τα δικαιώματα που απέκτησαν και όσοι δεν θωρακίζονται ακόμη με το εμβόλιο θα πρέπει να ελέγχονται με περισσότερα τεστ, ώστε να προστατεύονται και οι ίδιοι και οι γύρω τους.

Στο μεταξύ, τροπολογία για την επέκταση του μέτρου που αφορά την επίδειξη τεστ για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών και στους χώρους θρησκευτικής λατρείας καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε γνωστό με δηλωση του ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι εξαιρώντας τους χώρους αυτούς, επιδίδεται σε τακτικές ψηφοθηρίας.

“Ο διαγνωστικός έλεγχος για ανεμβολίαστους ιερείς και ιεροψάλτες είναι σήμερα υποχρεωτικός, ενώ για το σύνολο των πολιτών υπάρχει η υποχρέωση χρήσης μάσκας και τήρησης αποστάσεων, ό,τι ακριβώς δηλαδή ισχύει για την πρόσβαση σε φαρμακεία και καταστήματα προμήθειας τροφίμων”, απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου διερωτάται εάν “ο κ. Τσίπρας προτείνει επιπλέον περιορισμούς για αυτές τις δραστηριότητες και πως ακριβώς το εννοεί”.

Την ανάγκη ενώ συνολικού restart μετά την αποτυχημένη, όπως τη χαρακτήρισε, διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, με χάραξη νέας στρατηγικής που να περιλαμβάνει την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ με την επιστράτευση των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, αλλά και των στρατιωτικών νοσοκομείων, υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Υγείας και αρμόδιος Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στον Αθήνα 9, 84. Τόνισε ότι restart (επανέναρξη) πρέπει να γίνει και στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, το οποίο έχει βαλτώσει. “Αυτή τη στιγμή είναι ανεμβολίαστο το 28% των καρκινοπαθών, καθώς και μεγάλο ποσοστό ηλικιωμένων και άλλων ευάλωτων ανθρώπων” είπε ο κ. Ξανθός, προσθέτοντας ότι υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης μεταξύ κυβέρνησης και πολιτών.

Σε μία περίοδο έξαρσης των κρουσμάτων του κορονοϊού, ο Δήμος Αθηναίων ενισχύει τα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας και διευρύνει τις υπηρεσίες του, προσφέροντας στους δημότες τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε δωρεάν rapid test, πλέον, και στα Δημοτικά Ιατρεία. Ταυτόχρονα διατηρεί αυτήν την πρωτοβουλία και στις οχτώ Λέσχες Φιλίας της πόλης. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina984.gr.

Στο διεθνές μέτωπο του κορονοϊού, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενέκρινε για επείγουσα χρήση το πρώτο ινδικό εμβόλιο κατά της COVID-19.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα: Δικαστικές διώξεις κατά 30 χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που δημοσίευσαν “ψευδή και αβάσιμα”, όπως χαρακτηρίζονται, μηνύματα για την κατάσταση της υγείας του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσαν οι τουρκικές Αρχές. “Διαπιστώθηκε ότι το hashtag #νεκρός κυκλοφόρησε στο κοινωνικό δίκτυο Twitter, με αναφορές στον Πρόεδρό μας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας. Σημειώνεται ότι η κατάσταση της υγείας του 67χρονου Ερντογάν, που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και δύο δεκαετίες, αποτελεί συστηματικά αντικείμενο φημολογίας στην Τουρκία. Σήμερα, εντάθηκε η φημολογία ότι χθες υπέστη εγκεφαλικό και νοσηλεύεται στην εντατική. Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Ερντογάν έγινε την Κυριακή, στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της G20 στην Ρώμη.

Σπείρα που διακινούσε σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής εξάρθρωσε η Αστυνομία προχωρώντας σε έξι συλλήψεις ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων σχεδόν 12 κιλά κοκαΐνης και μεγάλο χρηματικό ποσό. Συγκεκριμένα μετά από αστυνομική επιχείρηση χθες το μεσημέρι συνελήφθησαν στον Πειραιά και στο Χαλάνδρι πέντε ημεδαποί, ηλικίας 20, 38, 49, 63 και 65 ετών και 37χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενοι ως μέλη της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης.

Από αύριο, ανοίγει ο νέος γύρος κινητοποιήσεων των συνδικάτων, οι οποίες αναμένεται να κορυφωθούν με Γενική Απεργία εντός του Νοεμβρίου. Τα συνδικάτα, ζητούν την άμεση λήψη μέτρων ουσιαστικής στήριξης του εισοδήματος των εργαζομένων, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεση τους στην εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική. Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν με συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ αύριο το απόγευμα, στις 7:00, στο Σύνταγμα, με προσυγκεντρώσεις στην Παλαιά Βουλή, την Ομόνοια και τα Προπύλαια.

Eurostat: Στο 13,3% μειώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο του 2021, έναντι 7,4% στην ευρωζώνη και 6,7% στην ΕΕ.

Στη διεθνή επικαιρότητα: τουλάχιστον 2 νεκροί μετά από πτώση μεγάλου μεταγωγικού αεροσκάφους στη Σιβηρία – 8 συνολικά οι επιβαίνοντες.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος και αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι νότιοι, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου – 22 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα