back to top
21.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

21.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Σύσκεψη με αντικείμενο τους ελέγχους για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της εφαρμογής του νέου πλαισίου από το προσεχές Σάββατο.

ωρίτερα μιλώντας στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής στην διάρκεια ημερίδας για τα χρόνια νοσήματα και τον προσυμπτωματικό έλεγχο στη μετά covid εποχή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε εκ νέου στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού ώστε να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο λοκ νταουν λόγω αύξησης των κρουσμάτων, τονίζοντας ότι πρέπει να κοιτάμε την θετικότητα και όχι τον απόλυτο αριθμό κρουσμάτων.

Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σήμερα τροπολογία στη Βουλή για την επέκταση του μέτρου που αφορά στην επίδειξη τεστ για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών και στους χώρους θρησκευτικής λατρείας. Στρέφοντας τα βέλη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλεξης Τσίπρας τόνισε: «Την ώρα που όλοι μετράμε κρούσματα και νεκρούς, είναι αδιανόητο αυτός να μετράει ψήφους». ”

“Ο διαγνωστικός έλεγχος για ανεμβολίαστους ιερείς και ιεροψάλτες είναι σήμερα υποχρεωτικός, ενώ για το σύνολο των πολιτών υπάρχει η υποχρέωση χρήσης μάσκας και τήρησης αποστάσεων, ό,τι ακριβώς δηλαδή ισχύει για την πρόσβαση σε φαρμακεία και καταστήματα προμήθειας τροφίμων”, απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Γιάννης Οικονόμου διερωτάται εάν “ο κ. Τσίπρας προτείνει επιπλέον περιορισμούς για αυτές τις δραστηριότητες και πως ακριβώς το εννοεί”.

Η αξιοπιστία της επιστημονικής επιτροπής έχει τρωθεί με ευθύνη της κυβέρνησης η οποία την εργαλειοποίησε, είπε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο πρώην υπουργός Υγείας και αρμόδιος Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός. Και πρόσθεσε : «Η πρόταση λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ για επιστημονική επιτροπή κοινής αποδοχής είναι στο πλαίσιο της ανάγκης για ένα γενικό restart και για τη δημιουργία κλίματος συναίνεσης και συνεννόησης απέναντι σε μια εθνική κρίση».

«Oι παρεμβάσεις που ανακοινωθήκαν για τους ανεμβολίαστους είναι ανεφάρμοστες στην θρησκευτική λατρεία, όχι γιατί δεν θέλουμε, αλλά γιατί σεβόμαστε την αξία της θρησκείας», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ .

Από το Σάββατο εν τω μεταξύ, σε ισχύ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η υποχρεωτικοτητα για δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Την ίδια ώρα φάμπρικα πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού έχει στηθεί στην Βουλγαρία, απ΄ όπου όπως φαίνεται προμηθεύονται και αρκετοί Έλληνες κυρίως από την Βόρεια Ελλάδα. Όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ μέλος του κυκλώματος, έναντι 300 ευρώ μπορεί κάποιος να αποκτήσει πιστοποιητικό εμβολιασμού από τη Βουλγαρία, άνευ… εμβολίου.

Τη δυνατότητα δωρεάν rapid test, για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες δίνει στους δημότες του, ο Δήμος Αθηναίων. ΟΙ ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καλούν για ραντεβου στα Δημοτικά Ιατρεία Αγίου Παύλου, Παγκρατίου, Μεταξουργείου, Κολοκυνθούς, Κάτω Πατησίων, Γκράβας, Κυψέλης, Αμπελοκήπων. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina984.gr.

Τη δυνατότητα να αποθηκεύουν τα πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις COVID σε εφαρμογή wallet του κινητού ή του tablet τους έχουν πλέον οι πολίτες μέσω του Covid Free Gr Wallet. Περισσότερα από τη Μάγδα Μπουλούκου…

Παρέμβαση για τα σοβαρό θέμα της ενδοοικογενειακής βίας και των γυναικοκτονιών ,ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, έκανε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας . Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός θέτει σε εγρήγορση όλους τους συναδέλφους του, ζητώντας τους να εφαρμόσουν την 7σέλιδη εγκύκλιο που αναφέρεται στη «έξαρση των εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας»

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα υποβληθεί σήμερα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μανχάταν Μάουντ Σάιναϊ (Mount Sinai), σε περαιτέρω εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν υπάρχει ανάγκη να υποβληθεί σε αγγειοπλαστική επέμβαση (μπαλονάκι και τοποθέτηση stent).

Διώξεις κατά 30 χρηστών των social media, που δημοσίευσαν “ψευδή και αβάσιμα” μηνύματα για την κατάσταση της υγείας του Ταγιπ Ερντογάν άσκησε η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας της Τουρκίας. Στο Twitter αναπτύχθηκε φημολογία τα ξημερώματα ότι πέθανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πολύ σημαντικά παιχνίδια περιλαμβάνει η 4η αγωνιστική για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μίλαν-Πόρτο και Ρεάλ Μαδρίτης-Σαχτάρ Ντόνετσκ στις οκτώ παρά τέταρτο,στις δέκα Μάντσεστερ Σίτι-Κλαμπ Μπριζ

Λειψία-Παρί Σεν Ζερμέν

Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης

Ντόρτμουντ-Άγιαξ

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μπεσίκτας και

Σέριφ Τίρασπολ-Ίντερ

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα μέχρι το απόγευμα έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα