back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η 2η Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση στις 6 Νοεμβρίου

Διαβάστε επίσης

Τη 2η Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση διοργανώνει ο Μη Κερδοσκοπικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός We4all, στις 6 Νοεμβρίου 2021 με στόχο να φυτευτούν 10.000.000 δέντρα. Με σύνθημα «να βοηθήσουμε το περιβάλλον να γιατρέψει τις πληγές του» τα μέλη του We4all προσκαλούν όλους τους πολίτες να φυτέψουν ένα φυτό, ένα λουλούδι, ένα δεντράκι, όπου βρίσκονται και όπου επιτρέπεται. 

«Ιδρύσαμε τον οργανισμό το καλοκαίρι του 2018. Αφορμή στάθηκε η καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι και μέχρι σήμερα έχουμε φυτέψει, μέσω των δράσεων μας, περισσότερα από  65.000 δέντρα σε όλη την Ελλάδα και έχουμε εκπαιδεύσει σχετικά με το περιβάλλον περισσότερα από 7.000 παιδιά Δημοτικού και Νηπιαγωγείου», θα πει στον Αθήνα 9.84, ο διευθυντής και συνιδρυτής του We4all, Γιάννης Ηλιόπουλος.

2η Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση

«Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτών των δράσεων αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μία πανελλαδική ενέργεια καλώντας όλους τους πολίτες μια συγκεκριμένη ημερομηνία να φυτέψει ο καθένας από ένα δέντρο ή ένα φυτό στον κήπο του, στη βεράντα του, στη γειτονιά του. Όπου φυσικά επιτρέπεται από τον δήμο της περιοχής του ή το δασαρχείο. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να προσθέσουμε στο περιβάλλον σε μία ημέρα τόσο πράσινο όσο θα φυτεύαμε σε ένα χρόνο και να ενώσουμε όλο τον κόσμο σε ένα κοινό καλό σκοπό προς όφελος του πλανήτη μας. Αν όλοι μαζί δράσουμε συντονισμένα μπορούμε να πετύχουμε πολλά και γρήγορα» τονίζει ο κ. Ηλιόπουλος.

 

«Είναι η δεύτερη  Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση που διοργανώνουμε. Η πρώτη παρότι συνέπεσε με τα υγειονομικά μέτρα πρόληψης της covid19, εκείνη την ημέρα φυτεύτηκαν περίπου 10.000 δενδρύλλια».

Επενδύοντας στην παιδεία

«Στα σχολεία και νηπιαγωγεία που επισκεπτόμαστε προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε και να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά σε ότι έχει να κάνει με την προστασία του περιβάλλοντος και πραγματοποιούμε και μιά φύτευση μαζί τους. Οι  αντιδράσεις των παιδιών είναι πολύ θετικές, απολαμβάνουν την επαφή με τη φύση και συμμετέχουν με πολύ χαρά. Είναι σημαντικό για τα παιδιά αλλά και για το μέλλον του πλανήτη, να βιώνουν τέτοιες δραστηριότητες και να δέχονται μηνύματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε αυτή την ηλικία», επισημαίνει ο κ. Ηλιόπουλος.

Οδηγίες προς τους πολίτες που θα συμμετάσχουν στη δράση της  2ης Πανελλήνιας Εθελοντικής Φύτευσης

  • Κάνε share το post στο story σου για να διαδώσουμε το μήνυμα σε όλους!
  • Κάνε tag όσους περισσότερους φίλους σου σε σχόλιο κάτω από τη φωτογραφία.
    Αγόρασε από το κοντινό σου φυτώριο ένα φυτό ή δεντράκι που σου αρέσει.
  • Όπου και αν μένεις, βρες ένα μέρος όπου μπορείς εύκολα να το φυτέψεις (στον κήπο, την βεράντα, την ταράτσα, στο πάρκο, στην εξοχή – όπου επιτρέπεται. ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν φυτεύουμε σε εδάφη που κάηκαν πρόσφατα και υπήρχαν δέντρα).
  • Το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, φύτεψε το και πότισε το!
  • Όταν τελειώσεις, βγάλε μια φωτογραφία ή βίντεο και ανέβασε την στο story σου κάνοντας mention @we4all_official ή γράψε «Done» στα σχόλια κάτω από το post μας για να μετρήσουμε πόσα φυτέψαμε συνολικά!

Έλα να πετύχουμε ΜΑΖΙ το «ανέφικτο». Ο Πλανήτης είναι το Σπίτι μας, προτρέπουν τα μέλη του We4all

Η δράση έχει την υποστήριξη της εταιρείας Βίκος.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα