back to top
18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Ευρεία είναι η διασπορά νέων κρουσμάτων κορονοϊού στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, αντανακλώντας την εκρηκτική κλιμάκωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας, τις τελευταίες ημέρες.

Πληροφορίες για νέο εφιαλτικό ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα, κοντά στις 7.000. Σε μια ώρα, η προγραμματισμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Ιδιαίτερα επιβαρυμένη είναι η επιδημιολογική εικόνα στην περιφέρεια, με τα υψηλότερα ποσοστά θετικότητας σε Κιλκίς, Λάρισα και Μαγνησία.

Για το λόγο αυτό, με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκαγκα και σε συνεννόηση με την Ελληνική εταιρεία εντατικής θεραπείας και τους ίδιους τους γιατρούς, πέντε εντατικολογοι από νοσοκομεία των Αθηνών μετακινούνται στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Εμβολιαζόμαστε, ενωνόμαστε, παίρνουμε τις ζωές μας πίσω και προχωράμε, το μήνυμα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη από το υπουργικό συμβούλιο σε όσους ποντάρουν, όπως είπε, σε τεχνητούς διχασμούς. Μίλησε για σημαντική έξαρση κρουσμάτων μεταξύ ανεμβολίαστων αλλά και για τα νέα ραντεβού εμβολιασμών που έφτασαν τις 60 χιλιάδες τις τελευταίες 3 μέρες.

«Η Εκκλησία προτείνει αυτό που δεν τολμά η κυβέρνηση να εφαρμόσει», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον Αλέξη Τσιπρα με πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου με την οποία προτρέπει τους πιστούς να κάνουν διαγνωστικά τεστ πριν προσέλθουν στους Ιερούς Ναούς , τόνισε ότι “είναι στη σωστή και αυτονόητη κατεύθυνση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής”.

Στην εγκύκλιο της η Ιερά Σύνοδος και εφόσον προηγήθηκε επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της, ζητά από τους πιστούς για είσοδο τους στους Ναούς, την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή την επίδειξη rapid ή μοριακού τεστ. Απευθύνει εκ νέου έκκληση για εμβολιασμό και υπενθυμίζει την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών και νεωκόρων να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα.

Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ενέκρινε ένα αντιικό χάπι κατά του covid-19 που περιέχει τη δραστική ουσία μολνοπιραβίρη. Σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων της χώρας, συστήνεται να χρησιμοποιείται μέσα σε πέντε ημέρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Σε συζητήσεις με την AstraZeneca για την έγκριση του εμβολίου της ως τρίτη, ενισχυτική δόση ανακοίνωσε ότι βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (EMA).

Άνοιξε σήμερα ο νέος γύρος κινητοποιήσεων των συνδικάτων, που αναμένεται να κορυφωθούν με Γενική Απεργία εντός του Νοεμβρίου. Νωρίτερα, κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ και των οικοδόμων. Στις 7:00 συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Αύριο έρχονται στην Αθήνα οι αγρότες από την Κρήτη και οι σταφιδοπαραγωγοί της Πελοποννήσου – συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στις 11:00 το πρωί και πορεία προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, συλλαλητήριο στις 12:00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα πραγματοποιεί η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Νέα 48ωρη απεργία από αύριο κήρυξαν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά, ζητώντας σύγχρονες συνθήκες ασφαλείας και πλήρη διαλεύκανση του πρόσφατου περιστατικού με τον θάνατο του 40χρονου εργαζόμενου.

Έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή ο 27χρονος που είχε τραυματιστεί σοβαρά στις 17 Οκτωβρίου, σε αγώνα Motocross στα Γιαννιτσά – Στην εντατική του Παπαγεωργίου νοσηλεύεται ο 16χρονος δεύτερος τραυματίας

Κρυπτονομίσματα, αξίας 450.000 δολαρίων ΗΠΑ, κατηγορούνται ότι απέσπασαν από ιδιοκτήτη εταιρείας διαχείρισης ακινήτων, μέσω ηλεκτρονικής απάτης, ένας άνδρας και μια γυναίκα από τη Ρουμανία που συνελήφθησαν στον αερολιμένα Θεσσαλονίκης.

Δασική πυρκαγιά στα Καστρισιάνικα Κυθήρων, επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και από αέρος 2 Α/Φ. Επίσης, θα μεταβούν ακτοπλοϊκώς από Νεάπολη 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 3 οχήματα.

Το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα για την αποκατάσταση των καμένων περιοχών της Αττικής, καθώς και την αντιπλημμυρική τους θωράκιση παρουσιάστηκε στο περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη. Ο Γιώργος Μανουσακάκης θα μας πει περισσότερα.

Και o καιρός: Αραιές νεφώσεις αύριο στην Αττική κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι .

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα