back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Πάνω από 1.000 ασυνόδευτα παιδιά έχουν μεταφερθεί σε άλλες χώρες της ΕΕ

Διαβάστε επίσης

Δεκατέσσερα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά αναχώρησαν σήμερα για την Πορτογαλία.

Περισσότερα από 1.000 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα έχουν μετακινηθεί σε άλλες χώρες σύμφωνα με ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, από όταν ετέθη σε ισχύ το σχετικό πρόγραμμα (EURelocation) τον περασμένο χρόνο.

«Χάρη στην σκληρή δουλειά της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων με το μηχανισμό μετεγκατάστασης ασυνόδευτων στην ΕΕ, οι ζωές 1.000+ παιδιών έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Ανυπομονούμε για τη συνέχεια της συνεργασίας μας», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα η νέα Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Μαρία Κλάρα Μάρτιν.

https://twitter.com/mariaclaram1/status/1458857929755484160

 

 

Από την έναρξη του προγράμματος μετεγκατάστασης ασυνόδευτων παιδιών που υλοποιεί η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εδώ και ένα χρόνο, συνολικά έχουν μεταφερθεί σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ 1.063 ασυνόδευτα παιδιά, από τα οποία το 93% είναι αγόρια και το 7% κορίτσια.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα, Τζιανλούκα Ρόκο, σημειώνει ότι μέσα από το συγκεκριμένο μηχανισμό «η Ειδική Γραμματεία έχει εδραιώσει ένα βιώσιμο εθνικό μηχανισμό για την υποστήριξη των ευάλωτων παιδιών».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα