back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Βρετανία: Αναβαθμίστηκε σε «σοβαρό» το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής

Διαβάστε επίσης

Αυξημένα είναι τα επίπεδα συναγερμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, έπειτα από το περιστατικό που σημειώθηκε χθες έξω από κλινική στο Λίβερπουλ, με την ανατίναξη ενός ταξί.

«Αυξάνουμε το επίπεδο της απειλής από σημαντικό σε σοβαρό», ανακοίνωσε η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το Ενιαίο Κέντρο Ανάλυσης Τρομοκρατίας, που πήρε την απόφαση, εκτιμά ότι μια νέα τρομοκρατική επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο θεωρείται πλέον «εξαιρετικά πιθανή», ενώ ως τώρα θεωρείτο απλώς «πιθανή».

Νωρίτερα, η βρετανική αστυνομία χαρακτήρισε το περιστατικό ως «τρομοκρατική ενέργεια» τονίζοντας ότι η αστυνομία θεωρεί ότι γνωρίζει την ταυτότητα του επιβάτη, αλλά δεν είναι σε θέση να τη δημοσιοποιήσει, ενώ σημείωσε ότι το κίνητρο δεν είναι σαφές.

Πρόκειται για την τέταρτη από τις συνολικά πέντε βαθμίδες συναγερμού του συστήματος που έχουν υιοθετήσει οι βρετανικές αρχές και η αναβάθμιση της οφείλεται στην έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε ταξί στο Λίβερπουλ το πρωί της Κυριακής. Σε αυτή έχασε τη ζωή του ο επιβάτης που κουβαλούσε τον εκρηκτικό μηχανισμό ενώ τραυματίστηκε ο οδηγός του ταξί. Το επίπεδο συναγερμού βρισκόταν στη βαθμίδα «ουσιαστικό» από τον Φεβρουάριο του 2021.

Μπόρις Τζόνσον: Να είμαστε σε επαγρύπνηση

«Ο βρετανικός λαός δεν πρόκειται ποτέ να εκφοβιστεί από την τρομοκρατία», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. «Δεν μπορώ να σχολιάσω τις λεπτομέρειες της υπόθεσης ή το κίνητρό της, αλλά είναι μια έντονη υπενθύμιση της ανάγκης να παραμείνουμε όλοι σε απόλυτη επαγρύπνηση», τόνισε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα ενδώσουμε σε εκείνους που θέλουν να μας διχάσουν με παράλογες ενέργειες».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα