back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Π. Χρηστίδης: Η αγροτική παραγωγή μπορεί να γίνει η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας

Διαβάστε επίσης

Στην Κρήτη περιοδεύει στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης. Επισκέφθηκε την γεωργική σχολή Αμπελούζου στην Μεσσαρά, που αποτελεί τα τελευταία 100 χρόνια πυλώνα στήριξης στον αγροτοκτηνοτροφικο-μελισσοκομικό τομέα σε ολόκληρη την Κρήτη και τα γύρω νησιά.

Ο κ. Χρηστίδης συναντήθηκε με την διευθύντρια, τους σπουδαστές και τους εργαζόμενους της σχολής με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις, για το πόσο σημαντικός είναι αυτός ο θεσμός όχι μόνο για τους ίδιους τους σπουδαστές αλλά και γενικότερα για τον πρωτογενή τομέα του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ξεναγήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την αναγκαιότητα ενίσχυσης της ελληνικής αγροτικής παραγωγής.

«Η περιφέρεια με την αγροτική παραγωγή που διαθέτει μπορεί να παράξει και έχει ολες τις προϋποθέσεις να γίνει, όπως και ο τουρισμός ,η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας να δώσει την ευκαιρία σε εκατοντάδες δημιουργικούς ανθρώπους να πετύχουν και να αναδείξει νέους και σύγχρονους επιχειρηματίες που θα είναι πρεσβευτές της ποιότητας στην Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Χρηστίδης συναντήθηκε επίσης στην ενδοχώρα της Κρήτης με τοπικούς φορείς και ανθρώπους του πρωτογενή τομέα. Στη συζήτηση αυτή εξετάσθηκαν θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα όπως οι δασικοί χάρτες, το κόστος παραγωγής, το κούρεμα των επιδοτήσεων. Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός στοχευμένου πλαισίου για την παραγωγή περισσότερου και ποιοτικότερου ελαιολάδου.

Κατερίνα Παπαβασιελίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα