back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Για το Δικαίωμα στην προσβασιμότητα αναπήρων παιδιών μέσω της συνεκπαίδευσης

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτά μαθήματα για παιδιά παρέχει το Εργαστήριο συμπεριληπτικής εκπαίδευσης και καλλιτεχνικής έκφρασης για το Θέατρο και το Χορό «Ίσον» στον Κεραμεικό, στις 20 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων των Παιδιών. Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων μας, για το Δικαίωμα στην προσβασιμότητα αναπήρων παιδιών μέσω της συνεκπαίδευσης και υλοποιείται στο πλαίσιο του πρότζεκτ «KIDS are RIGHT», που διοργανώνει η εταιρεία KIDOT. 

Το «Ίσον» είναι το πρώτο εργαστήρι συμπεριληπτικής και συστηματικής εκπαίδευσης για το χορό και το θέατρο στην Ελλάδα. Είναι μια σχολή που εκπαιδεύει άτομα με και χωρίς αναπηρία στο θέατρο και στο χορό είτε για να γίνουν επαγγελματίες ηθοποιοί και χορευτές είτε για ψυχαγωγία ή δημιουργική απασχόληση», θα πει στον Αθήνα 9.84, ο σκηνοθέτης, ηθοποιός και ιδρυτής του Θεάτρου Ατόμων με Αναπηρία Της «ΘΕ.ΑΜ.Α.», Βασίλης Οικονόμου. «Το «Ίσον» δημιουργήθηκε από δύο συμπεριληπτικές ομάδες μια θεάτρου και μια χορού το «ΘΕ.ΑΜ.Α.» και την «ΈΞΙΣ». Είναι ένας ωραίος χώρος 90 τμ στην καρδιά της Αθήνας στα σύνορα του Βοτανικού με τον Κεραμεικό, Μελενίκου 33».

«Δεν είναι εύκολο για τα άτομα με αναπηρία να βγουν από το σπίτι τους και να κοινωνικοποιούνται ή να συμμετέχουν σε δρώμενα όμως για εμάς αυτό είναι ο στόχος μας» επισημαίνει ο κ. Οικονόμου τονίζοντας ότι το «Ίσον» έχει πέρα από τον εκπαιδευτικό του ρόλο και ένα χαρακτήρα ακτιβιστικό. Πιστεύουμε στην ισοτιμία των ανάπηρων ατόμων στην κοινωνία, και προσπαθούμε να το κάνουμε πράξη. Στη σχολή έρχονται και ενήλικες και παιδιά με αναπηρία».

Δωρεάν συμπεριληπτικά εργαστήρια Θεάτρου και Χορού για παιδιά στις 20 Νοεμβρίου

  • Μάθημα συμπεριληπτικού Χορού: 10.00 -11.00
  • Μάθημα συμπεριληπτικού Θεάτρου: 11.00 -13.00
  • Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 13 ετών (Τμήμα Θεάτρου) / Παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών (Τμήμα Χορού)
  • Τοποθεσία: Ίσον, Μελενίκου 33, Αθήνα.

Δηλώσεις συμμετοχής για το εργαστήριο χορού εδώ 

Δηλώσεις συμμετοχής για το εργαστήριο θεάτρου εδώ

Δράση του «Ίσον» για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

«Την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου με την αρωγή της Περιφέρειας Αττικής θα παρέχουμε, επίσης, ανοιχτά μαθήματα στις 2,3 και 4 Δεκεμβρίου 2021 για όποιον επιθυμεί να συμμετέχει ή και να παρακολουθήσει και να δει πως γίνεται η συνεκπαίδευση ατόμων με και χωρίς αναπηρία. Τα μαθήματα αφορούν σε κλασικό χορό, σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό θεάτρου, υποκριτική και χορό και θέατρο για μικρά παιδιά» σημειώνει ο κ. Οικονόμου.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα