back to top
21.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Λίστα Πέτσα: Χωρίς την κλήση υπουργών ο κατάλογος μαρτύρων της εξεταστικής επιτροπής

Διαβάστε επίσης

Χωρίς κλήση υπουργών αποφασίστηκε τελικά ο κατάλογος μαρτύρων της εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενη χειραγώγηση δημοσκοπήσεων και Μέσων Ενημέρωσης και της λεγόμενης λίστας Πέτσα, καθώς η πλειοψηφία της επιτροπής απέρριψε την πρόταση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης να κληθεί τόσο ο Στέλιος Πέτσας όσο και άλλοι υπουργοί που σχετίζονται με την καμπάνια για τον κορονοϊό.

Έντονη ήταν η αντίδραση του εισηγήτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση ότι η ΝΔ ήρθε με σκοπό να μην επιτρέψει να προσέλθουν οι υπουργό που είναι απολύτως αρμόδιοι, τονίζοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία προσπαθεί να νοθεύσει το αντίκείμενο της έρευνας.

Αδιανόητο να μην προσκληθούν πολιτικά πρόσωπα, θα ευνουχιστεί η επιτροπή είπε από το ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Καμίνης ενώ και η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ τόνισε ότι η επιτροπή είναι πολιτικό όργανο που εξετάζει πολιτικές ευθύνες, δεν μπορούμε ναν ελέγχουμε ουδέτερα τα πράγματα χωρίς να εξετάζουμε τον υπεύθυνο.

Από πλευράς της η ΝΔ ανταπαντά ότι ο κ Πέτσας έχει απαντήσει πολλές φορές για το θέμα αυτό στη Βουλή και αντιπρότεινε , να έρθει κάποιος εκπρόσωπος του υπουργείιου που ήταν υπεύθυνος για καμπάνια.

Έντονη αντίδραση του Α. Τσίπρα

Την έντονη αντίδραση του Α. Τσίπρα προκάλεσαν οι εξελίξεις στο μέτωπο της εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των δημοσκοπήσεων και της λίστας Πέτσα με τον αρχηγό της Αξιωματικης Αντιπολίτευσης να κατηγορεί τον πρωθυπουργό οτι επιχειρεί να κρυφτεί πίσω απο την πλειοψηφία του στην Βουλή.
Με αναρτηση του στο τουίτερ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει “εξεταστική για τη λίστα Πέτσα, δίχως τον Πέτσα. Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται, κρυβέται ευτελίζει το Συνταγμα. Επικίνδυνος όχι μόνο για την κοινωνία αλλά και για τη δημοκρατία”

Newsroom Αθήνα 9,84, Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα