back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Αλ. Τσίπρας στη Βουλή: Σε απόλυτη σύγχυση η κυβέρνηση – Έχετε χάσει τον έλεγχο και βρίσκεστε ενδεχομένως σε πανικό

Διαβάστε επίσης

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι σε μια κρίσιμη στιγμή έχει χάσει τον έλεγχο όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, αφήνοντας το ΕΣΥ στο έλεος της εγκατάλειψης και της κατάρρευσης,άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σχολιάζοντας το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους άνω των 60, ο κ.Τσίπρας,το χαρακτήρισε ακραίο και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι σήμερα κάνει αυτό που ξόρκιζε πριν από λίγο καιρό,όταν στις 3 Νοεμβρίου σε τηλεοπτική του συνέντευξη,τασσόταν κατά της υποχρεωτικότητας.

«Το μέτρο που επιβάλλετε εγκυμονεί κινδύνους για την κοινωνική συνοχή καθώς μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνικό αυτοματισμό και παράλληλα να εκτοξεύσει την αντιεμβολιαστική δημαγωγία», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,σημειώνοντας παράλληλα, ότι το κατοστάρι αυτό,συν τοις άλλοις, λειτουργεί ως μέσον οικονομικού εκβιασμού για τους αδύνατους και ως δυνατότητα εξαγοράς της άρνησης για τους ευκατάστατους.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,προέβλεψε ότι θα περάσουμε μαύρα Χριστούγεννα αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για 2.000 νεκρούς μέχρι τότε, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει έκτακτα μέτρα. «Θα χρειαστούμε τουλάχιστον 200 κλίνες εντατικής»,τόνισε ,λέγοντας ότι είναι υποχρέωση της κυβερνησης η άμεση επίταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και η άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών .

Καταλήγοντας, ο κ.Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία συνεννόησης με τα κόμματα,αντι να εφαρμόζει-όπως είπε- μέτρα καταστολής και σύγκρουσης.

Δευτερολογία: Είστε αυτουργός αυτής της τραγωδίας που βιώνει ο ελληνικός λαός

Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο χαρακτήρισε επιταχυντή της κρίσης καταλογίζοντάς του παράλληλα, έλλειμα αξιοπιστίας,εξαπέλυσε στη δευτερολογία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
«Είστε αυτουργός αυτής της τραγωδίας που βιώνει ο ελληνικός λαός», είπε απευθυνόμενος στον κ.Μητσοτάκη, λέγοντάς του ότι δεν μπορεί να χτίσει ένα τείχος ανοσίας όταν από την πρώτη στιγμή,ο ίδιος ήταν που δημιούργησε ένα κλίμα αναξιοπιστίας,παραβιάζοντας τα μέτρα. «Το έχετε χάσει τελείως», τόνισε, σημειώνοντας ότι ούτε και η απογραφή προχωράει.

 

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα