14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δήμος Αθηναίων: Φωτεινά Χριστούγεννα στην Αθήνα – Το πλήρες πρόγραμμα

Διαβάστε επίσης

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει και η Αθήνα φορά τα γιορτινά της.

38 μέρες, 52 σημεία σε όλη την πόλη, 6 χριστουγεννιάτικα χωριά, Παγοδρόμιο, 120+ δράσεις για όλη την οικογένεια, 25 μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, 7 open air προβολές, pop-up events, γιορτινές μουσικές εκπλήξεις

Τα φετινά Χριστούγεννα, ο Δήμος Αθηναίων καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας να πάρουν μέρος στις λαμπερές εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου σε 52 διαφορετικά σημεία της πόλης. Το πλούσιο πρόγραμμα που υπογράφεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) και από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περισσότερες από 120 δράσεις για ολόκληρη την οικογένεια, 25 μουσικοθεατρικές παραστάσεις και 7 open-air προβολές.

Μετά τη φαντασμαγορική φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος και τον στολισμό των δρόμων και των πλατειών με χιλιάδες λαμπάκια στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης, μια σειρά ξεχωριστών δράσεων και εκδηλώσεων, που έχουν σχεδιαστεί με προτεραιότητα την ασφάλεια όλων, έρχεται να κορυφώσει το εορταστικό κλίμα στην πρωτεύουσα και να γεμίσει με χαρά και αισιοδοξία τους Αθηναίους.

«Τα φετινά Χριστούγεννα, η Αθήνα κάνει την κάθε μέρα, μια μεγάλη γιορτή. Μια γιορτή που διοργανώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη, που σχεδιάστηκε με τη σκέψη να γεμίσει με χαμόγελα, μικρούς και μεγάλους. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που έχει προκαλέσει το παρατεταμένο κλίμα της πανδημίας, ο Δήμος Αθηναίων «απαντά» με μουσική, με θέατρο, με χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις για όλους. Τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, καλούμε τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης μας να ζήσουν τη φετινή γιορτινή εμπειρία και να αφεθούν στο Χριστουγεννιάτικο πνεύμα της πόλης», τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Παγοδρόμιο στην πλατεία Κοτζιά

Από την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου, το μεγαλύτερο παγοδρόμιο της Αθήνας, έκτασης 400 τ.μ. θα στηθεί στην πλατεία Κοτζιά, απέναντι από το Δημαρχείο της πόλης. Μικροί και μεγάλοι πατινέρ θα έχουν την ευκαιρία να επιδείξουν τις ικανότητές τους στο γιορτινό αυτό σπορ, περνώντας μερικές στιγμές χαράς και διασκέδασης πάνω στον πάγο. Η είσοδος στο παγοδρόμιο θα είναι ελεύθερη, ωστόσο απαιτείται ηλεκτρονική προ-κράτηση θέσεων, μέσω της πλατφόρμας www.pagodromio.christmasinathens.gr.

Ολόκληρη η πόλη σε χριστουγεννιάτικο ρυθμό

Το… soundtrack της φετινής Χριστουγεννιάτικης Αθήνας, έχει αναλάβει ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης, ο Αθήνα 9.84. Οι παραγωγοί του όλες αυτές τις μέρες, επιλέγουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μουσικές που ακούγονται σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, από την πλατεία Συντάγματος και την Ερμού μέχρι το Μοναστηράκι και την πλατεία Κοτζιά. Παράλληλα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων θα φροντίσει να ξαφνιάζει ευχάριστα τους περαστικούς και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της πόλης με μουσικά pop-up events, συνεισφέροντας με τους χριστουγεννιάτικους ήχους της στην εορταστική ατμόσφαιρα της πόλης.

Έξι χριστουγεννιάτικα «χωριά» στις γειτονιές

Από την Αχαρνών και την Κυψέλη μέχρι το Παγκράτι και το Γουδή, οι γειτονιές της Αθήνας αποκτούν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα «χωριά». Από τις 17 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου, ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του θα βρίσκονται καθημερινά στις θέσεις τους για να υποδεχθούν τους περαστικούς με κατασκευές, γλυκο-κεράσματα, Christmas hand painting και πολλές ακόμη γιορτινές διαδράσεις. Τις εκδηλώσεις θα πλαισιώνουν, μεταξύ άλλων, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, χριστουγεννιάτικες μασκότ, animateurs, μαριονέτες και ταχυδακτυλουργοί.

Εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια

Από τις 11 Δεκεμβρίου, στα Μουσεία, τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης, τις Βιβλιοθήκες, αλλά και στην Πινακοθήκη, το Κέντρο Τεχνών και το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων διοργανώνονται δράσεις για όλη την οικογένεια με εργαστήρια εικαστικών, μουσικοκινητικής, αφήγησης, θεατρικού παιχνιδιού, ξεναγήσεις, μουσειο-παιδαγωγικά προγράμματα, παραστάσεις παιδικού θεάτρου και κουκλοθέατρου. Για όσους, ωστόσο, προτιμούν να μείνουν στο σπίτι, έχουν προβλεφθεί μοναδικές διαδικτυακές δράσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.

Επτά open-air προβολές και θεατρικές παραστάσεις

Για τους λάτρεις της μεγάλης οθόνης, επτά ξεχωριστά σημεία σε ολόκληρη την πόλη, θα μεταμορφωθούν από τις 17 έως τις 30 Δεκεμβρίου, σε υπαίθρια σινεμά για να προβάλουν αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες που επιλέγει το Athens Open Air Film Festival σε συνεργασία με τις Νύχτες Πρεμιέρας. Τα σημεία αυτά βρίσκονται στη συμβολή των οδών Ερμού και Ασωμάτων στο Θησείο, στο Θέατρο Κολωνού, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, στην πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι, στο γήπεδο μπάσκετ Αμπελοκήπων, στο Θέατρο Γκράβας και στο Ζάππειο.

Ειδικά για το θεατρόφιλο κοινό, από τις 20 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Αθηναίων συνεργάζεται με σημαντικές θεατρικές σκηνές της πόλης, προσφέροντας δημοφιλείς παραστάσεις για ενήλικες και οικογένειες, με δωρεάν είσοδο. Πρόκειται για το Εθνικό Θέατρο, καθώς και για τα Θέατρα Αθηνά, Αθηνών, Μουσούρη, Μορφές Έκφρασης, Ακροπόλ, Πόρτα, Τόπος Αλλού, Μικρό Χορν, Βέμπο, Νέος Ακάδημος, Βασιλάκου, Δημήτρης Χορν, Πόλη και Ideal Πολυχώρος Πολιτισμού. Επίσης, στιγμιότυπα της παιδικής παράστασης του Εθνικού Θεάτρου «Το αγόρι στο Θεωρείο» της Αγγελικής Δαρλάση -προσαρμοσμένα από τη σκηνοθέτιδα Σοφία Μαραθάκη- σε flash mobs, θα παρουσιαστούν σε τέσσερις γειτονιές της Αθήνας.

Στο Ολύμπια, το Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», η ατμόσφαιρα θα είναι όλη αυτή την περίοδο εξίσου γιορτινή. Από τις 18 Δεκεμβρίου, ανεβαίνει η κωμική όπερα – κύκνειο άσμα του Σπύρου Σαμάρα με τίτλο «Η Κρητικοπούλα» σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και μουσική διεύθυνση Ανδρέα Τσελίκα, ενώ στις 29 Δεκεμβρίου, η Φωτεινή Βελεσιώτου συμπράττει με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων για μια μουσική περιπλάνηση με έντονο συναίσθημα και δυνατές ερμηνείες.

Στις 30 Δεκεμβρίου, έρχονται τα «Swinging Christmas» με τους Σταύρο Ρωμανό και Τζένη Καπάδαη με τραγούδια που έγιναν θρυλικά από τους Frank Sinatra και Ella Fitzgerald. Παραμονή Πρωτοχρονιάς, αποχαιρετούμε το 2021 με την εορταστική συναυλία «The Twelve Days of Christmas» με τραγούδια και ύμνους απ’ όλο τον κόσμο, ενώ υποδεχόμαστε το 2022 με ένα πρωτοχρονιάτικο Gala Όπερας, στις 13 Ιανουαρίου -μια συναυλία αφιερωμένη στον έρωτα, με διάσημες άριες και ντουέτα από τις πιο αγαπημένες όπερες, υπό την διεύθυνση του Nikolas Nägele. Στις εκδηλώσεις προστίθεται και το Φουαγιέ του Ολύμπια, στο οποίο γνωστοί καλλιτέχνες θα δίνουν ραντεβού σε ιδιαίτερες μουσικές συναντήσεις.

Παραμονή Χριστουγέννων με φαναράκια ευχών

Το βράδυ της Παραμονής των Χριστουγέννων, ο ουρανός πάνω από την πλατεία Κοτζιά θα γεμίσει με τα παραδοσιακά φαναράκια της Νύχτας των Ευχών. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό οπτικοακουστικό show από το Athens Digital Arts Festival με φόντο το Δημαρχιακό Μέγαρο.

Έκπληξη η Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Το εορταστικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων κορυφώνεται την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Με ένα event – έκπληξη του Δήμου Αθηναίων, θα αποχαιρετίσουμε τη χρονιά που πέρασε και θα υποδεχθούμε τη νέα με πολλές ευχές, χαρά και αισιοδοξία!

#ChristmasinAthens
#CultureisAthens

Το αναλυτικό πρόγραμμα

cultureisathens.gr

Σημείωση: Σε όλες τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, τηρούνται αυστηρά τα μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων κατά της διασποράς του Covid-19, όπως προβλέπει η ισχύουσα ΚΥΑ.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα τα τελευταία νέα στις σελίδες των social media:
Facebook: Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα
Instagram: @cultureisathens
YouTube channel: Culture is Athens

*Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί.

XMAS program_GR_DIGITAL#6
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα