back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Κινηματογραφική καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας, όταν ο οδηγός ύποπτου αυτοκινήτου τύπου βαν, με πλαστές πινακίδες, αρνήθηκε να σταματήσει σε έλεγχο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς επί της Λεωφόρου Ιωνίας και της οδού Νικοπόλεως, το βαν προσέκρουσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και ο ίδιος προσπάθησε να απομακρυνθεί πεζός. Συνελήφθη σε παρακείμενη οδό, ενώ όπως διαπιστώθηκε στο βαν επέβαιναν 15 παράτυπου μετανάστες, ανάμεσά τους 5 παιδιά. Όπως διαπιστώθηκε ο 39χρονος οδηγός είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, ενώ είχε καταδικαστεί σε 36 χρόνια φυλάκιση και χρηματική ποινή -95.500- ευρώ για παράνομη προώθηση μεταναστών στην Ελλάδα.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ένας ακόμα κατηγορούμενος, ο οποίος – κατά τις αρχές – είναι ένας εκ των πέντε καθοδηγητών της οπαδικής βίας που οδήγησε στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.  Ο κατηγορούμενος – γνωστός με το προσωνύμιο «Κοντός» – σύμφωνα με το κατηγορητήριο βρισκόταν στο γήπεδο « Μελίνα Μερκούρη» , μαζί με τον μάνατζερ του γνωστού τράπερ και να έδωσε  το σύνθημα για τα επεισόδια. Μέχρι στιγμής για την ίδια υπόθεση έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι 11 άτομα.  Οι απολογίες συνεχίζονται μέχρι να απολογηθούν και οι 32 που οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα.  

Συμμορία που αποτελούνταν κυρίως από ανήλικα μέλη, και φέρεται να πραγματοποιούσε διακίνηση ναρκωτικών εξάρθρωσε η αστυνομία. Συνελήφθησαν εννέα μέλη της συμμορίας, μεταξύ των οποίων έξι ανήλικοι και τρεις νεαροί. Η εν λόγω οργάνωση δραστηριοποιούνταν σε πλατείες και πάρκα του Ψυχικού, Παπάγου και Χαλανδρίου, όπου ανήλικοι προμηθεύονταν από τη συμμορία ναρκωτικές ουσίες. Επίσης, τα μέλη με την παραμονή τους στα πάρκα και τις πλατείες, προσέλκυαν νέους υποψήφιους αγοραστές.

Αυξημένη η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας με τους καταναλωτές να καθώς τα καταστήματα είναι ανοιχτά στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου. Τα πολυκαταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ.  

 “Η ψήφος των ευρωεκλογών είναι ψήφος ευθύνης, πραγματικής προόδου και δημοκρατικής εγρήγορσης. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί ο αποκλεισμός των Σπαρτιατών επιτεύχθηκε μέσα από τις νομοθετικές ρυθμίσεις τις οποίες εμείς ψηφίσαμε και τα υπομνήματα που καταθέσαμε. Μαχόμαστε τον ακροδεξιό φασισμό στην πράξη, όχι στα λόγια όπως κάνουν δυστυχώς κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης” τονίζει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου. 

Την επίσπευση των ερευνών ώστε να δοθεί έγκυρη απάντηση στο ερώτημα αν υπήρχε παράνομη μεταφορά ξυλολίου από την εμπορική αμαξοστοιχία, που συγκρούστηκε με την επιβατική στα Τέμπη, ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Επικαλούμενος σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», ζητά επίσης να απαντηθεί αν «ανιχνεύθηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα οικόπεδα όπου μεταφέρθηκαν παράνομα όγκοι χώματος αμέσως μετά το δυστύχημα των Τεμπών». Τονίζει δε ότι «ο ελληνικός λαός δε θα πάει για μία ακόμη φορά στις κάλπες χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια». 

Η ΝΔ είναι υπότροπη. Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών, δήλωσε από την Αμφιλοχία ο Νίκος Ανδρουλάκης στον απόηχο της υπόθεσης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών. Είναι αδιανόητο, λίγες εβδομάδες πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές, να έχουμε συνεχιζόμενα κρούσματα που πλήττουν το κύρος του κράτους και την εμπιστοσύνη των πολιτών στην εκλογική διαδικασία ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. 

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το χωριό Νοβομπακχμούτιβκα στην περιφέρεια Ντονέτσκ της Ουκρανίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax που επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Την ίδια ώρα, το Κίεβο παραδέχεται ότι η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία έχει επιδεινωθεί, καθώς ο στρατός της υποχωρεί σε τουλάχιστον τρία σημεία κατά μήκος του μετώπου.

Σε εξέλιξη οι αγροτοδασικές πυρακαγιές ρο Άνυδρο Στυλίδας στη Φθιώτιδα, αλλά και στον Αλίαρτο Βοιωτίας. Στα μέτωπα επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Για την 8η αγωνιστική των Playoffs της Σούπερ Λιγκ :  

Ολυμπιακός – Λαμία:.  0 – 2 στο 49ο λεπτό

Επτά και μισή:  ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.  

Οχτώ και μισή: Παναθηναϊκός – Άρης.   

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κωπηλασίας ανέβηκε για τρίτη διαδοχική χρονιά ο Στέφανος Ντούσκος. Όπως στο Μόναχο το 2022 και στο Μπλεντ της Σλοβενίας πέρυσι, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο κατέκτησε και φέτος, στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, το ασημένιο μετάλλιο στο σκιφ, μετά από μάχη με τον Όλιβερ Τσάιντλερ 

 Και ο καιρός…   

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία έως 26 βαθμοί Κελσίου.   

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα