back to top
18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Λαγκάρντ για τα ομόλογα: Η ρήτρα για την Ελλάδα έλαβε ισχυρή στήριξη στο διοικητικό συμβούλιο

Διαβάστε επίσης

Στη δυνατότητα αγοράς ελληνικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, πέραν των επανεπενδύσεων, μετά τη λήξη του έκτακτου προγράμματος PEPP αναφέρθηκε η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής. Πρόκειται για ειδική μέριμνα της ΕΚΤ για την Ελλάδα, τα ομόλογα της οποίας δεν έχουν λάβει επενδυτική βαθμίδα και δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

«Η ευελιξία αυτή θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει την αγορά ομολόγων που εκδίδει η Ελλάδα επιπλέον της αξίας των ομολόγων που επανεπενδύεται στη λήξη τους, προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή των αγορών στη συγκεκριμένη χώρα, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη μετάδοση της νομισματικής πολιτικής προς την ελληνική οικονομία, ενώ αυτή εξακολουθεί να ανακάμπτει από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Οι καθαρές αγορές στο πλαίσιο του PEPP θα μπορούσαν να ξεκινήσουν εκ νέου, εφόσον κριθεί αναγκαίο, για την αντιμετώπιση αρνητικών διαταραχών που σχετίζονται με την πανδημία» δήλωσε η κα. Λαγκάρντ.

«Είναι ένα πολύ ισχυρό σήμα αυτό που στέλνουμε και δεν είναι συνηθισμένο να υπάρχει ειδική ρήτρα για συγκεκριμένη χώρα. Η ρήτρα για την Ελλάδα έλαβε ισχυρή στήριξη στο διοικητικό συμβούλιο», τόνισε.

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα