back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Γ. Οικονόμου: Αδιαπραγμάτευτη η βούλησή μας για ασφάλεια στους πανεπιστημιακούς χώρους

Διαβάστε επίσης

«Η βούληση της κυβέρνησης μας για την ασφάλεια στους πανεπιστημιακούς χώρους και την προστασία των ακαδημαϊκών ελευθεριών στα Πανεπιστήμια είναι αδιαπραγμάτευτη. Αποτελεί βασική προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και είναι απόφασή μας να προχωρήσουμε χωρίς εκπτώσεις και χωρίς να υπολογίζουμε το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος στην κατεύθυνση αυτή», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «χρειάζεται η συνεργασία των Πρυτανικών Αρχών με την Πολιτεία και προσδοκούμε ότι τα θετικά παραδείγματα που παρακολουθήσαμε το τελευταίο διάστημα εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών θα συνεχιστούν».

«Τα Πανεπιστήμιά μας πρέπει και θα κάνουν το άλμα προόδου που επιβάλλει η διεθνής συγκυρία, που επιβάλλει ο τρόπος, το ύφος και το επίπεδο της εκπαίδευσης που πρέπει να δίνουμε στη νέα γενιά. Πρέπει να απαλλαγούν από τις παθογένειες της Μεταπολίτευσης και τις ιδεοληψίες συγκεκριμένων μειοψηφιών. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας έχουν αλλάξει παράδειγμα εδώ και καιρό. Η χώρα συνολικά αλλάζει και την πορεία αυτή και στην ανώτατη εκπαίδευση δεν μπορεί να την παρεμποδίζει κανείς», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπογράμμισε ότι «στο πλαίσιο αυτό, από τη Δευτέρα ξεκινά στην Κομοτηνή η τετράμηνη εκπαίδευση 400 ατόμων που έχουν προσληφθεί για να στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων».

«Η πρόσληψή τους έγινε μέσω του ΑΣΕΠ και η εκπαίδευσή τους είναι μια πολύ κρίσιμη διαδικασία, αφού εκτός από τις κατάλληλες επιχειρησιακές δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσουν απαιτείται και πλήρη ενσυναίσθηση του χώρου μέσα στον οποίο θα λειτουργήσουν.Μετά την ολοκλήρωση της πολύ ειδικής εκπαίδευσης, θα ενταχθούν στα Πανεπιστήμια. Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας στα Πανεπιστήμια. Και η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ολοκλήρωσή του. Χωρίς εκπτώσεις, καθυστερήσεις και παραχωρήσεις», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας ο κ. Οικονόμου επισήμανε πάντως ότι «όσα θλιβερά παρακολουθούμε κατά καιρούς από διάφορους τραμπούκους σε συγκεκριμένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και για τα οποία δεν θα υπάρχει η παραμικρή ανοχή, δεν αποτελούν τον κανόνα και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν συνολικά την λειτουργία των Ιδρυμάτων και της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην χώρα μας».

«Άλλωστε ο καθένας παρατηρεί ότι είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με αυτά που συνέβαιναν στο παρελθόν. Είναι πολύ λιγότερα διότι έχουμε φροντίσει να διαμορφώσουμε ένα θεσμικό πλαίσιο τέτοιο που επιτρέπει στα όργανα της συντεταγμένης Πολιτείας να επιτελούν το ρόλο τους και να επιβάλουν τους νόμους και την τάξη διασφαλίζοντας την ακαδημαϊκή ελευθερία και την κανονικότητα στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα», κατέληξε.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα