back to top
15.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

15.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Ακόμα 119 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, 19.731 τα νέα κρούσματα, 576 οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Ξεκίνησε σήμερα η σταδιακή χαλάρωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αναχαίτιση της πανδημίας. Επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο στην εστίαση. Εξακολουθεί να ισχύει, ωστόσο, το μέτρο για αποκλειστικά καθήμενους πελάτες.

Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου, δεν θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στο σύστημα Υγείας, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Ωστόσο, όπως είπε, δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να τεθούν σε αναστολή οι υγειονομικοί που δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση.

Πανελλαδική στάση εργασίας προκήρυξε για αύριο η ΠΟΕΔΗΝ ,από τις 12:00 έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι και συγκέντρωση διαμαρτυρίας ,έξω από το υπουργείο Υγείας. Μεταξύ άλλων διεκδικεί συνταγογράφηση των τεστ κορονοϊού και την επιστροφή των συναδέλφων τους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Κόλαφος για τον Τζόνσον η έκθεση Γκρέι για το partygate στην Ντάουνινγκ Στριτ. H έκθεση κάνει λόγο για “αποτυχίες ηγεσίας και κρίσης” από διάφορα τμήματα της Ντάουνινγκ Στριτ και του Γραφείου Υπουργικού Συμβουλίου.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι ένας αριθμός εκ των συναθροίσεων που έγιναν στην Ντάουνινγκ Στριτ και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια εν μέσω απαγορευτικών λόγω πανδημίας “δε θα έπρεπε να είχε επιτραπεί να διεξαχθούν”.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο Βρετανός Πρωθυπουργός ζήτησε “συγγνώμη” για ό,τι δεν έγινε σωστά και για τους χειρισμούς στην υπόθεση. Δήλωσε ότι θα προβεί σε αλλαγές στη Downing Street ,επισημαίνοντας ότι “θα διορθώσει τα πράγματα”. “Ο Πρωθυπουργός μας περνάει για ηλίθιους”, υπογράμμισε από την πλευρά του ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ.

Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης και μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου παρατείνεται η προθεσμία για ένταξη στη ρύθμιση των 72 δόσεων για τα χρέη σε ΕΦΚΑ και ΑΑΔΕ, όπως ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Επίσης ο κος Οικονομου τόνισε ότι από τις 7 Φεβρουαρίου δεν θα θεωρούνται εμβολιασμένοι όσοι έχουν συμπληρώσει επτάμηνο από τη δεύτερη δόση.

Σε αγωγή κατά του πρωθυπουργού, προχωρά ο Κώστας Βαξεβάνης, μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή με τις οποίες, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, καταστρατήγησε το τεκμήριο της αθωότητας, περιγράφοντας τον ίδιο, αλλά και συναδέλφους του ως συμμορία και υπόκοσμο.

Νέες αναταράξεις στο κοινοβουλευτικό πεδίο, προκαλεί η υπόθεση NOVARTIS.

Να κατατεθούν στη Βουλή τα έγγραφα που σχετίζονται με την πράξη αρχειοθέτησης των δικογραφιών για την υπόθεση NOVARTIS και αφορούν τους Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο, ζήτησαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης,49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Παύλο Πολάκη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο που δήλωσε ότι είναι δουλειά του κ. Ανδρουλάκη να αναφερθεί στα στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και αθωώθηκαν για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σχολίασε ότι «με τη δήλωσή του αυτή πιστοποίησε ότι ο πρωθυπουργός μεταπίπτει σε φθηνό κομματάρχη που ασεβεί απέναντι στους θεσμούς».

Ενίσχυση των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων ζήτησε η αντιπολίτευση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται το επόμενο 48ωρο

με κύρια χαρακτηριστικά τα ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα, οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη και η πτώση της θερμοκρασίας.

Την Τετάρτη χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν ακόμη και σε πεδινές περιοχές

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες, αύριο, στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου

11 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα