back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δολοφονία Άλκη: Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε ο 20χρονος

Διαβάστε επίσης

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι πήρε από την ανακρίτρια ο 20χρονος, κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, ο οποίος είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε το προηγούμενο 24ωρο στην ΕΛ.ΑΣ., στον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής.

Μετά την προθεσμία που έλαβε, και εν μέσω αποδοκιμασιών, αστυνομικοί τον επιβίβασαν σε υπηρεσιακό όχημα για να επιστρέψει στα κρατητήρια της Ασφάλειας, όπου θα μείνει μέχρι να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να αρνείται τη συμμετοχή του στη δολοφονία του 19χροου φοιτητή, ενώ περιγράφει τον δικό του ρόλο ως περιφερειακό. «Καθόμουν σε ένα από τα αυτοκίνητα, στη θέση πίσω από τον συνοδηγό. Δεν έφερα μαζί μου κάποιο αντικείμενο και δεν κατάφερα ουσιαστικά χτυπήματα κατά τον κρίσιμο χρόνο που εξελίχθηκε το ουσιώδες περιστατικό», είναι η θέση που φέρεται να διατυπώνει.

Σχολιάζοντας τη διαδικασία παράδοσης του 20χρονου στις ελληνικές Αρχές, ο συνήγορος του Παρασκευάς Σπυράτος, είπε ότι όλα εξελίχθηκαν ταχύτατα και με επιτυχία.

Νωρίτερα, έγινε η μεταγωγή ακόμη τεσσάρων κατηγορούμενων για την ίδια υπόθεση, μεταξύ αυτών και του 25χρονου που κατονομάστηκε από συγκατηγορούμενο του ως το πρόσωπο που μαχαίρωσε τον 19χρονο.

Ο ένας μετά τον άλλον θα περάσουν από το γραφείο της ανακρίτριας προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το άγριο έγκλημα. Η ποινική τους μεταχείριση θα αποφασιστεί μετά το πέρας των απολογιών τους, κάτι που αναμένεται αργά το απόγευμα.

Εν τω μεταξύ, στην αποκάλυψη ότι υπάρχει ένα ακόμα πρόσωπο που εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και διαφεύγει της σύλληψης έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Ακούω για κάποιον «μεγάλο» που διαφεύγει της σύλληψης. Για το κράτος μας και την ΕΛΑΣ δεν υπάρχει «μικρός» και «εγάλος». Και ο τελευταίος που βρίσκεται πίσω από αυτή την ιστορία θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Παρακολουθώ στενά την έρευνα και φαίνεται ότι είναι πιθανόν να υπάρχει κάποιος ακόμα. Η αστυνομία θα φτάσει μέχρι το τέλος. Όποιος άλλος εμπλέκεται θα συλληφθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για εγκληματική οργάνωση έκανε λόγο μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο καθηγητής εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης, «Θα μπορούσε να είναι και τρομοκρατική οργάνωση. Δε τους συνδέει μόνο το κοινό στοιχείο της ομάδας, έχουν κι άλλα στοιχεία εγκληματικής δράσης. Υπάρχουν εγκληματικά κίνητρα. Είναι επικάλυψη ότι μισούσαν απλά την άλλη ομάδα» υπογράμμισε ο κ. Πανούσης, εκτιμώντας παράλληλα ότι οι υπηρεσίες των δραστών είναι εντεταλμένες και πως πρόκειται για ομάδα με συγκεκριμένο στόχο.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας  σήμερα στην ΕΡΤ ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός ανέφερε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος για να μάθει λεπτομερώς το τι έγινε εκείνο το μοιραίο βράδυ. Μάλιστα συλλυπήθηκε τους κατηγορούμενους γιατί ποτέ δεν γνώρισαν τον Άλκη και τόνισε ότι θέλει ο χαμός του παιδιού τους να είναι αφορμή συμφιλίωσης.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα