back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Πολιτισμός και Τεχνολογία από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο του νέου του προγράμματος XR Cosmos, ενός προγράμματος, με στόχο την υποστήριξη, ανάπτυξη και εξωστρέφεια του οικοσυστήματος καινοτομίας, που διέπει τις εφαρμογές εκτεταμένης πραγματικότητας, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού χρηματοδοτεί Πανεπιστημιακό Δίπλωμα Νέων Ελληνικών, Λογοτεχνίας και Πολιτισμού, στο Πανεπιστήμιο της Cote d’Azur, ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Γαλλίας.

«Με στόχο την αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και την περαιτέρω προβολή της ελληνικής γλώσσας χρηματοδοτούμε το Πανεπιστημιακό Δίπλωμα Νέων Ελληνικών, Λογοτεχνίας και Πολιτισμού «DU HELLENIKA», στο Πανεπιστήμιο της Cote d’Azur», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, η αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου. «Το πρόγραμμα είναι διετούς φοίτησης και απευθύνεται σε φοιτητές όλων των γνωστικών αντικειμένων, επαγγελματίες μετάφρασης και διερμηνείας, αλλά και σε όλους όσοι επιθυμούν να διευρύνουν το γνωστικό τους αντικείμενο και να αποκτήσουν νέα εφόδια».

Το πρόγραμμα XR Cosmos

Με στόχο το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού να συμβάλει ενεργά στη μετάβαση της χώρας μας σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο με άξονες την καινοτομία και την τεχνολογία, υλοποιεί το Πρόγραμμα XR Cosmos.

«Η εκτεταμένη πραγματικότητα (eXtended Reality) είναι ένας γενικός όρος που συμπεριλαμβάνει την εικονική πραγματικότητα (VR), την επαυξημένη πραγματικότητα (AR) και τη μικτή πραγματικότητα (MR)» εξηγεί η κα Κουνενάκη-Εφραίμογλου. «Στο πλάισιο των δράσεων του XR Cosmos, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφθούν τον Ελληνικό Κόσμο και να γνωρίσουν δωρεάν τις σχετικές εφαρμογές που διαθέτουμε. Θα συναφθούν συνεργασίες με επιστημονικά ιδρύματα και φορείς της Αμερικής της Ευρώπης και της χώρας μας, με στόχο την εξωστρέφεια και την προώθηση της ελληνικής καινοτομίας, στο διεθνές επιχειρηματικό και επενδυτικό οικοσύστημα. Επίσης θα διοργανωθούν διαγωνισμοί νεοφυών επιχειχηρήσεων, εργαστήρια και ημερίδες που αφορούν στον τομέα της εικονικής πραγματικότητα (VR) και της επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και η διεξαγωγή του 1ου Διεθνούς XR Cosmos Συνεδρίου, το οποίο προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο του 2022».

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι τεχνικές προδιαγραφές και διαδικασίες συμμετοχής για τον πρώτο Διαγωνισμό Νεοφυών Επιχειρήσεων, ο οποίος θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2022.

«Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τη χώρα και τις νεοφυείς επιχειρήσεις σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο με άξονες την καινοτομία και την τεχνολογία, με βάση την εμπειρία μας στην εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα», επισημαίνει η κα Κουνενάκη-Εφραίμογλου.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα