back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Με ανανεωμένες τις ελπίδες, μετά την διάσωση του 21χρονου Λευκορώσου το όνομα του οποίου ήταν στη λίστα αγνοουμένων επιβατών του “Euroferry Olympia”, τα συνεργεία της ΕΜΑΚ, εντείνουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων αγνοουμένων, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες. Ο 21χρονος διασωθείς ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας για προληπτικές εξετάσεις, είπε στους διασώστες ότι άκουγε από το σημείο που βρισκόταν, φωνές άλλων επιβατών. Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής των ερευνών στο φλεγόμενο πλοίο ψάχνουν για άλλα 4 -5 άτομα για τα οποία υπάρχουν αναφορές ότι είναι εν ζωή. Οι πληροφορίες ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Εντείνεται η διεθνής ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη στα ανατολικά της χώρας με το πρακτορείο Reuters να μεταδίδει ότι σημειώνονται σφοδροί βομβαρδισμοί και εκρήξεις στο κέντρο της πόλης του Ντονέτσκ. Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας συγκαλεί σήμερα ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Την ίδια ώρα η ΕΕ διαμηνύει δια στόματος Σαρλ Μισέλ, ότι οι χώρες της Δύσης δεν μπορούν να συνεχίζουν να τείνουν επ’ αόριστον «κλάδο ελαίας» στη Μόσχα.

Βαριές κατηγορίες για επτά αδικήματα ,κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αντιμετωπίζει ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης με μαχαίρι σε 15χρονο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ , ο οποίος συνελήφθη αργά το βράδυ του Σαββάτου στην Ομόνοια όταν προσπαθούσε να κλέψει ένα μαγαζί στην περιοχή, μαχαιρώνοντας τον καταστηματάρχη. Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του συλληφθέντα ποινική δίωξη για: απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα κλοπής, παράνομη οπλοφορία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης με σαφές αθλητικό υπόβαθρο ,οπλοχρησία και εξύβριση. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για σεσημασμένο χούλιγκαν που δρα στα Βόρεια Προάστια. Ο συλληφθείς κατηγορείται ότι επιτέθηκε στον 15χρονο που επέστρεφε από αγώνα της ομάδας του, την ώρα που πήγαινε στο φροντιστήριό του, το οποίο βρίσκεται επί της λεωφόρου Ειρήνης στην Πεύκη. Αφού τον πλησίασε, άρχισε να τον βρίζει ζητώντας του να βγάλει τη φόρμα και το μπουφάν με τα διακριτικά της ΑΕΚ και στη συνέχεια τον απείλησε με μαχαίρι.

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν τα μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας. Μεταξύ άλλων προβλέπουν αυστηρούς όρους στη λειτουργία των Λεσχών και Συνδέσμων Φιλάθλων και αυστηροποίηση των ποινών για όσους μετέχουν σε οπαδική βία, χωρίς δυνατότητα αναστολής.

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε η 95χρονη βασίλισσα Ελισάβετ όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η βασίλισσα έχει συμπτώματα κοινού κρυολογήματος.

Στον Νέο Κόσμο επιχείρησαν σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της Κυριακής της Καθαριότητας. “Ακόμη μία Κυριακή που κάνουμε “γενική καθαριότητα”. Με όλα μας τα μέσα και με τους ανθρώπους μας πάντα στην πρώτη γραμμή. Οι Κυριακές καθαριότητας έγιναν συνήθεια, είναι πια αυτονόητες και τη μεγάλη διαφορά τη βλέπουν πεντακάθαρα οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι”, το μήνυμα του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, στο Facebook.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Με στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου μπάσκετ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στις 5 το απόγευμα στον τελικό του Φάιναλ Φορ που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο.

Για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, αυτή την ώρα παίζουν: Λαμία – Απόλλων Σμύρνης. Πέντε και τέταρτο: Βόλος – Ολυμπιακός Επτά και μισή: ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης – ΠΑΟΚ.

Και ο καιρός….

Νεφώσεις για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα