back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Θ. Ζαούτης: Η «Όμικρον» θα φέρει το τέλος της έντονης φάσης της πανδημίας

Διαβάστε επίσης

«Μπαίνουμε σε μια άλλη φάση της πανδημίας. Βλέπουμε παγκοσμίως ότι η Όμικρον, μάλλον θα φέρει το τέλος της έντονης φάσης, ωστόσο με τον συγκεκριμένο ιό πάντα μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα με ένα καινούριο στέλεχος, με μια νέα μετάλλαξη» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

Αυτή τη στιγμή βλέπουμε αποκλιμάκωση στους θανάτους, μια πορεία που θα συνεχιστεί, εκτίμησε ο κ. Ζαούτης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. «Οι πολύ υψηλοί αριθμοί θανάτων των περασμένων εβδομάδων ήταν το αποτέλεσμα των μολύνσεων των αρχών του Ιανουαρίου, όταν είχαμε ακόμα 50% Δέλτα, ένα στέλεχος που έχει υψηλότερο κίνδυνο για βαριά νόσηση και θάνατο. Επιπλέον, είμαστε η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη σε πληθυσμό ατόμων ηλικίας 80 ετών και άνω. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, όπως οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και άλλοι που έχουν να κάνουν με την νοσηλεία, όλα αυτά συμβάλλουν στο να έχουμε αυτούς τους αριθμούς θανάτων», είπε τονίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτή τη μείωση, γιατί αυξάνεται το ποσοστό εμβολιασμού».

Τέλος αναφορικά με την χαλάρωση των μέτρων ο κ. Ζαούτης τόνισε: «Θεωρώ ότι σε πρώτη φάση θα φύγουν οι μάσκες στον εξωτερικό χώρο, όταν ανοίξει ο καιρός, στο επόμενο διάστημα, δεν μπορώ να πω αν θα είναι εβδομάδες ή μήνας» και εξήγησε ότι αυτό «θα το δούμε ανάλογα με το πού βρισκόμαστε».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα