back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστικών οργανώσεων το Σάββατο

Διαβάστε επίσης

Σε μεγάλη κινητοποίηση προχωρούν το Σάββατο το ΠΑΜΕ και σχεδόν 320 συνδικαλιστικές οργανώσεις (Eργατικά Kέντρα, Oμοσπονδίες και Σωματεία), εκφράζοντας την αντίθεση τους στην κυβερνητική πολιτική.

Τα συνδικάτα, θα προχωρήσουν σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στις 12 το μεσημέρι, στο Σύνταγμα, ενώ θα προηγηθούν προσυγκεντρώσεις μια ώρα νωρίτερα, στα εξής σημεία:

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ομοσπονδίες και Σωματεία των κλάδων της Βιομηχανίας, Ναυτεργατικά σωματεία, λιμενεργάτες Cosco, λιμενεργάτες Πειραιά, σωματεία αστικών συγκοινωνιών, Εργατικά Κέντρα. Μαζικοί φορείς του Πειραιά, των Μεσογείων – Λαυρεωτικής και της Βορειοδυτικής Αττικής.

ΚΑΝΙΓΓΟΣ: Σωματεία των Κατασκευών, του Επισιτισμού – Τουρισμού, των Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής, του Χρηματοπιστωτικού, του Εμπορίου, των Υπηρεσιών, των Δικηγόρων και των ΜΜΕ. Μαζικοί φορείς των Δυτικών, και Νοτιοδυτικών συνοικιών.

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ: Ομοσπονδίες και Σωματεία Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας – Πρόνοιας, Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεία Καλλιτεχνών, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών, Σωματεία Εργαζομένων στα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα, Σωματεία των Δήμων, της Περιφέρειας και των Υπουργείων.

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις Αυτοαπασχολούμενων. Μαζικοί φορείς των Βορείων και των Βορειοδυτικών συνοικιών της Αθήνας.

ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ: Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων. Μαζικοί φορείς του Δήμου της Αθήνας.

ΣΤΥΛΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ: Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες γυναικών. Μαζικοί φορείς των Νοτίων και Ανατολικών συνοικιών.

Τα συνδικάτα, διεκδικούν:

  • Την άμεση ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας. Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο. Να γίνουν τώρα προσλήψεις σε όλα τα Νοσοκομεία της περιοχής μας, μόνιμων πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν. Μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων σε καθαριότητα, φύλαξη και μαγειρεία. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
  • Την λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
  • Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά. Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.
  • Προστασία του εισοδήματος των αγροτών με πραγματική μείωση του κόστους παραγωγής και ελάχιστες εγγυημένες τιμές.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα