back to top
21.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

21.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Γαλλία, Ολλανδία, Ισλανδία, Λουξεμβούργο και Βόρεια Μακεδονία κλείνουν τον εναέριο χώρο τους για τα ρωσικά αεροσκάφη

Διαβάστε επίσης

 Η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες κλείνουν τον εναέριο χώρο τους για τα ρωσικά αεροσκάφη, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών κρατών και θα κλείσει τον εναέριο χώρο της για τα ρωσικά αεροσκάφη, προκειμένου να τιμωρήσει τη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία, έγραψε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Ζαν Μπατίστ Ντζεμπαρί σε ένα τουίτ.

“Η Γαλλία κλείνει τον εναέριο χώρο της προς όλα τα ρωσικά αεροσκάφη και τις αεροπορικές εταιρείες από απόψε”, έγραψε ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών.

Η Ολλανδία θα κλείσει τον εναέριο χώρο της για τα ρωσικά αεροσκάφη από απόψε το βράδυ, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών της χώρας.

«Δεν υπάρχει χώρος στον ολλανδικό εναέριο χώρο για ένα καθεστώς που ασκεί περιττή και στυγνή βία», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Μαρκ Χάρμπερς.

«Επομένως, η Ολλανδία προετοιμάζεται να κλείσει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροσκάφη απόψε».

Παράλληλα, η Ισλανδία αποφάσισε να κλείσει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροσκάφη, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έγραψε σε tweet ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Τόρντις Κόλμπρουν Γκιλφαντοτίρ.

Στο ίδιο πλαίσιο, η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου ανακοίνωσε επίσης, σε ένα δελτίο τύπου, ότι «προετοιμάζει τις απαραίτητες ειδοποιήσεις για να κλείσει» τον εναέριο χώρο της στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες από σήμερα.

Το κλείσιμο του εναέριου χώρου της για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες αποφάσισε και η Βόρεια Μακεδονία. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης, με τον τρόπο αυτό, η Βόρεια Μακεδονία συμμετάσχει στις συστάσεις της ΕΕ και των κρατών μελών της που έχουν ήδη λάβει τέτοιες αποφάσεις, λόγω της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα