back to top
18.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Αναβλήθηκε μέχρι νεοτέρας, η απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη. Ο Δήμαρχος της πόλης, ζήτησε από τους πολίτες να γυρίσουν στα καταφύγια για λόγους ασφαλείας, καθώς όπως είπε – οι Ρώσοι προχωρούν σε πολυάριθμες παραβιάσεις της εκεχειρίας. Ωστόσο, με ανακοίνωσή του, το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, επιρρίπτει τις ευθύνες για το φιάσκο της εκκένωσης στους ‘’Ουκρανούς εθνικιστές’’ καθώς όπως ισχυρίζεται οι ανθρωπιστικές οδοί που δημιουργήθηκαν κοντά στις πόλεις Μαριούπολη και Βολνοβάκα, δεν στοχοποιήθηκαν από ρωσικές δυνάμεις.

Αδιέξοδο καταγράφεται και στη διπλωματία. ‘’Οι δυτικές κυρώσεις ισοδυναμούν με την κήρυξη πολέμου, δήλωσε, το μεσημέρι, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν. Επανέλαβε ότι στόχος της Ρωσίας είναι η αποστρατιωτικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, επανέλαβε ότι οι «νεοναζί κρύβονται πίσω από τους αμάχους» στην Ουκρανία, ενώ υποστήριξε ότι «οι ναζί έχουν συγκεντρώσει 6.000 αμάχους στο σταθμό του Χάρκοβο».

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα απευθύνει -αργότερα σήμερα- ομιλία στα μέλη της Γερουσίας των ΗΠΑ. Ο Ζελένσκι αποδοκίμασε την απόφαση του ΝΑΤΟ να ΜΗΝ επιβάλλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, απόφαση ωστόσο που αποτελεί ‘’κόκκινη γραμμή’’ για την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Στη Μολδαβία έφθασαν 25 άτομα που απομακρύνθηκαν από την Οδησσό, συνοδεία του Γενικού Πρόξενου, Δημήτρη Δόχτση, σύμφωνα με ανάρτηση του Νίκου Δένδια. Ανάμεσα στους διασωθέντες και οι εννέα ναυτικοί, ελληνόκτητου πλοίου που είχε εγκλωβιστεί στην εμπόλεμη ζώνη.

Περισσότεροι από 3.000 Ουκρανοί πρόσφυγες – στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα – έχουν ζητήσει καταφύγιο στη χώρα μας, από την έναρξη του πολέμου. Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το τελευταίο 24ωρο εισήλθαν στην Ελλάδα 451 Ουκρανοί πρόσφυγες, από τους οποίους 147 ανήλικοι. Συνεχείς είναι οι συσκέψεις κυβερνητικών παραγόντων προκειμένου να διευθετηθούν άμεσα ζητήματα που αφορούν στη φιλοξενία, την οικονομική και επαγγελματική στήριξη των Ουκρανών προσφύγων αλλά και την εκπαίδευση των παιδιών.

Ανθρωπιστική βοήθεια στο πλαίσιο της δράσης “Όλοι μαζί μπορούμε” συγκεντρώνεται την ερχόμενη Τρίτη στο δημαρχιακό μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά. “Οι ελεύθερες πόλεις δεν μπορούν να μείνουν αμέτοχες. Στηρίζουμε τον λαό της Ουκρανίας, είμαστε στο πλευρό του άμαχου πληθυσμού”, το μήνυμα του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Ομολόγησε κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, το φοβερό τετραπλό έγκλημα στην Ανδραβίδα, του ζευγαριού και των δύο παιδιών του, ο 60χρόνος που συνελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Πάτρα. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στο οποίο έμενε η οικογένεια. Λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου αναμένεται η έκδοση εντολής του Εισαγγελέα για να περάσει ο 60χρονος την πόρτα του ανακριτή Αμαλιάδας.

Σε τρεις προσαγωγές έχει προχωρήσει η αστυνομία για την απαγωγή του επιχειρηματία που αφέθηκε χθες ελεύθερος μετά από 2 μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο άνδρες 41 και 34 ετών και μια γυναίκα 39 ετών.

Παύει από σήμερα η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Ισχυρή παραμένει η σύσταση για χρήση της, όπου παρατηρείται συνωστισμός, και σε κάθε περίπτωση, από τους ανεμβολίαστους και τα άτομα υψηλού κινδύνου.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις επόμενες ώρες στην Αττική, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 13,8 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα