back to top
15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

To Κίεβο συνεχίζει να ασκεί πίεση στη Δύση για περαιτέρω εμπλοκή στη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Η Δύση, εντούτοις, προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες προς αποφυγή της διάχυσης

του πολέμου. Λήγει, από στιγμή σε στιγμή, η κατάπαυση του πυρός για την εκκένωση των αμάχων, ενώ υπάρχουν αναφορές για παραβίασή της.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς εξέτασαν διπλωματικές λύσεις για τον τερματισμό του πολέμου.

«Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της ανθρωπιστικής κατάστασης στην Ουκρανία και τις αυτόνομες δημοκρατίες του Ντονμπάς», ανέφερε επίσης το Κρεμλίνο.

Η Βρετανία δεν επιδιώκει την επιβολή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από ανθρωπιστικούς διαδρόμους στην Ουκρανία, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέπτυξαν δύο νέες αντιαεροπορικές συστοιχίες Patriot στην Πολωνία, σύμφωνα με τη δέσμευσή τους να υπερασπιστούν το έδαφος των χωρών του ΝΑΤΟ, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου. Επανατοποθετήθηκαν «κατόπιν αιτήματος» της πολωνικής κυβέρνησης, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος.

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ουκρανία έστειλε με νέα παρέμβασή του ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Στους συμμάχους μας δίνουμε εγγυήσεις για τα εδάφη τους και για να μην γίνει καμία παρανόηση, άλλο σύμμαχος, άλλο φίλος» δήλωσε ο επικεφαλής της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Εν τω μεταξύ,

Ουκρανοί εθνικιστές επιτέθηκαν στις εγκαταστάσεις του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας που παρέχει ρεύμα στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ, δήλωσε ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Νικολάι Πάνκοφ.

Ο ίδιος, χαρακτήρισε την ενέργεια «εξαιρετικά επικίνδυνη» και πρόσθεσε ότι «Ρώσοι ειδικοί έλαβαν άμεσα μέτρα για να στραφούν σε εφεδρικές πηγές ενέργειας από γεννήτριες ντίζελ».

Ένα νοσοκομείο παίδων στην Μαριούπολη καταστράφηκε από ρωσική επίθεση ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή. Μεταξύ άλλων ανθρώπων, παιδιά βρίσκονται «κάτω από τα συντρίμμια», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νωρίτερα κορυφαίος Σύμβουλος του προέδρου Ζελένσκι δήλωσε ότι η χώρα του «είναι έτοιμη για διπλωματική λύση» και «μπορεί να συζητήσει ουδετερότητα» αλλά «χρειάζεται εγγυήσεις για την ασφάλειά της». Επισήμανε όμως ότι το Κίεβο δεν θα παραδώσει ούτε ένα εκατοστό εθνικού εδάφους.

“Η Ρωσία δεν έχει στόχο να ανατρέψει την ουκρανική κυβέρνηση, αλλά να έχει η Ουκρανία ένα ουδέτερο καθεστώς”, επεσήμανε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, διαπιστώνοντας, “πρόοδο” στις συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Την ίδια ώρα,

Ο βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Ουάλας, ανακοίνωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα ενισχύσει την προμήθεια όπλων προς την Ουκρανία.

Η Γερμανία σίγουρα δεν θα στείλει πολεμικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, ξεκαθάρισε ο Γερμανός καγκελάριος σε συνέντευξή του με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζαστίν Τριντό, τονίζοντας ότι δεν έχει νόημα μια στρατιωτική λύση. Εξέφρασε την ελπίδα να εξευρεθεί λύση μέσω της διπλωματικής οδού.

Τη δέσμευση ότι η στήριξη επιχειρήσεων, νοικοκυριών και αγροτών θα συνεχιστεί όσο διαρκεί η ενεργειακή αναστάτωση, επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Αυτό που «υποστηρίζω είναι μια πανευρωπαϊκή λύση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα», είπε σε συνέντευξή του στο μπλουμπεργκ ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην επιστολή -παρέμβαση προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, με έξι σημεία προτάσεις, για τη διαμόρφωση της εμπορικής αξίας του φυσικού αερίου στη χονδρεμπορική αγορά.

«Οι καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην ενέργεια, έχουν αφήσει την κοινωνία, την οικονομία και τους πολίτες έρμαιο της κρίσης», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Και πρόσθεσε «Σήμερα που ακόμη και η Κομισιόν προτρέπει τα κράτη-μέλη να βάλουν διατίμηση, μέχρι και να κρατικοποιήσουν υποδομές αν χρειαστεί, ο κ. Μητσοτάκης παριστάνει τον ανήξερο, στέλνει δήθεν επιστολές και υπόσχεται νέα μέτρα στήριξης», σημείωσε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Αύξηση της χωρητικότητας στα πλοία στο 100% και στα γήπεδα στο 75%, εισηγήθηκε στην κυβέρνηση η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Στο μέτωπο της πανδημίας ,

23.335 νέα κρούσματα, 61 έναν θανάτους και 360 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Παράταση έως και την Πέμπτη 31 Μαρτίου, δίνει ο ΕΦΚΑ για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του Ιανουαρίου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία «Φίλιππος», το οποίο πλήττει τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία, σε περιοχές της βόρειας, ανατολικής και δυτικής Αττικής.

Ανοιχτές οι θερμαινόμενες αίθουσες του δήμου Αθηναίων για την προστασία των ευάλωτων ομάδων από το ψύχος. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr

Λόγω κακοκαιρίας από σήμερα στις δέκα απαγορεύεται η είσοδος των βαρέων οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στην Αττική Οδό.

ΚΑΙΡΟΣ

Χιονοπτώσεις αναμένονται αύριο στην Αττική, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Στα βόρεια και τα ανατολικά θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

6 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο ΓΚΑΖΙ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα