back to top
16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν τη μεταφορά επιπλέον μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή, δήλωσε εκπρόσωπος του Αμερικανικού Πενταγώνου. Ως υψηλού κινδύνου αξιολογήθηκε η μεταφορά των αεροσκαφών MIG-29 στην Ουκρανία, πρόταση που κατέθεσε η Πολωνία.

Νωρίτερα, στην παραδοχή ότι η Ρωσία κάνει χρήση των θερμοβαρικών οπλικών συστημάτων τα οποία επιφέρουν εμπρηστικά και εκρηκτικά αποτελέσματα, προχώρησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, την ώρα που η σημερινή ημερα σημαδεύτηκε από την αεροπορική επιδρομή σε ένα νοσοκομείο Παίδων και μαιευτήριο στη Μαριούπολη. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 17 τραυματίες. Απόψε ήχησαν εκ νέου οι σειρήνες στο Κίεβο, καθώς ολοκληρώθηκε η κατάπαυση του πυρός για την απομάκρυνση αμάχων από τις εμπόλεμες ζώνες.

Τουλάχιστον σαράντα χιλιάδες άμαχοι κατάφεραν να απομακρυνθούν, ενώ οι δυο πλευρές κατηγορούν η μία την άλλη για παραβίαση των εκεχειριών.

Και ενώ μαίνονται για δεύτερη εβδομάδα οι εχθροπραξίες, σε εξέλιξη βρίσκονται διπλωματικές προσπάθειες. Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι αύριο θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία οι πρόεδροι των ΗΠΑ και Τουρκίας, ενώ στην Αττάλεια έχει ήδη φτάσει ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σερκέι Λαβρόφ ενόψει της συνάντησης του αύριο με τον Ουκρανό ομόλογο του Ντμίτρο Κουλέμπα.

Έτοιμος για να κάνει ορισμένους συμβιβασμούς, δηλώνει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Bild. «Στόχος των συζητήσεων είναι το τέλος του πολέμου αλλά μόνο με άμεση επαφή με τον πρόεδρο Πούτιν μπορεί να επιτευχθεί αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διπλωματικές λύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, εξέτασαν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

«Η Ρωσία δεν έχει στόχο να ανατρέψει την ουκρανική κυβέρνηση, αλλά να έχει η Ουκρανία ένα ουδέτερο καθεστώς», επισήμανε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, διαπιστώνοντας, “πρόοδο” στις συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Ουκρανοί εθνικιστές επιτέθηκαν στις εγκαταστάσεις του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας που παρέχει ρεύμα στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ, δήλωσε ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Νικολάι Πάνκοφ.

Ο ίδιος, χαρακτήρισε την ενέργεια «εξαιρετικά επικίνδυνη» και πρόσθεσε ότι «Ρώσοι ειδικοί έλαβαν άμεσα μέτρα για να στραφούν σε εφεδρικές πηγές ενέργειας από γεννήτριες ντίζελ».

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση στην ατζέντα της άτυπης συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών αύριο και μεθαύριο στις Βερσαλλίες. Τη δέσμευση ότι η στήριξη επιχειρήσεων, νοικοκυριών και αγροτών θα συνεχιστεί όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση, επανέλαβε ο πρωθυπουργός κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Οι καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην ενέργεια, έχουν αφήσει την κοινωνία, την οικονομία και τους πολίτες έρμαιο της κρίσης», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Σήμερα που ακόμη και η Κομισιόν προτρέπει τα κράτη-μέλη να βάλουν διατίμηση, μέχρι και να κρατικοποιήσουν υποδομές αν χρειαστεί, ο κ. Μητσοτάκης παριστάνει τον ανήξερο, και υπόσχεται νέα μέτρα στήριξης», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Αύξηση της χωρητικότητας στα πλοία στο 100% και στα γήπεδα στο 75%, εισηγήθηκε στην κυβέρνηση η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Στο μέτωπο της πανδημίας ,

23.335 νέα κρούσματα, 61 έναν θανάτους και 360 διασωληνωμένοι ασθενείς ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Ενώπιον της Επιτροπής Διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παραβρέθηκε η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ελένη Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis. Ζήτησε από την Επιτροπή να προχωρήσει στην «άμεση ενεργοποίηση όλων των αρμοδίων οργάνων της Ένωσης» προκειμένου να ερευνηθούν οι «Σκανδαλώδεις – όπως τις χαρακτήρισε – και κατ’ εξακολούθηση παραβιάσεις του κράτους δικαίου στην Ελλάδα».

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, ο 60χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την τετραπλή δολοφονία στην Ανδραβίδα.

Παράταση έως και την Πέμπτη 31 Μαρτίου, δίνει ο ΕΦΚΑ για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του Ιανουαρίου.

Ανοιχτές οι θερμαινόμενες αίθουσες του δήμου Αθηναίων για την προστασία των ευάλωτων ομάδων από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina984.gr. Κλειστά αύριο τα σχολεία, σε περιοχές της βόρειας, ανατολικής και δυτικής Αττικής.

Σε αγώνες ρεβάνς για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ Ρεάλ Μαδρίτης- Παρί Σεν Ζερμέν 0-1 και Μάντσεστερ Σίτι- Σπόρτινγκ Λισαβόνας 0-0 στο ημίχρονο.

ΚΑΙΡΟΣ

Χιονοπτώσεις ή χιονόνερο, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Οι χιονοπτώσεις από το πρωί βαθμιαία θα ενταθούν και εως το απόγευμα στα βόρεια και τα ανατολικά θα είναι κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 05 βαθμούς Κελσίου. 6 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα