back to top
16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Προβλήματα στους δρόμους προκαλεί η κακοκαιρία Φίλιππος. Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας η κίνηση των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας διεξαγόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες και στα δύο ρεύματα, από το 32ο χλμ, στις Αφίδνες μέχρι το 58ο στα όρια του Νομού Αττικής.

Eπίσης έχουμε διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αναστάσεως, από το κοιμητήριο Παπάγου προς Υμηττό.

Στην επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου μέχρι το πάρκο Ανατολής.

Στη Λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης.

Και στα δύο ρεύματα προς Δερβενοχώρια από το ύψος της μονής Κλειστών, στη Φυλή.

Από τις 10 το βράδυ σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας των μεγάλων φορτηγών στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στην Αττική Οδό.

Κλειστά σήμερα τα σχολεία, σε περιοχές της βόρειας, ανατολικής και δυτικής Αττικής.

Ανοιχτές οι θερμαινόμενες αίθουσες του δήμου Αθηναίων για την προστασία των ευάλωτων ομάδων από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr.

Βομβαρδισμούς σε αρκετές ουκρανικές πόλεις ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ανάμεσά τους ο Ντμίτρο Ζιβίτσκι, περιφερειάρχης στην περιοχή όπου βρίσκεται η πόλη Σούμι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, βομβαρδίστηκαν επίσης κατοικημένες περιοχές στην πόλη Οχτίρκα, νοτιότερα. Υπάρχουν αναφορές πως χτυπήθηκε τμήμα του δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου εκεί.

Η ρωσική επίθεση, χθες, σε μαιευτήριο της Μαριούπολης -με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 17 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και έγκυες- πυροδοτεί μια νέα ένταση ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα.

Σε δηλώσεις της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολίασε πως «πριν βομβαρδιστεί το μαιευτήριο, Ουκρανοί εθνικιστές το είχαν εκκενώσει από προσωπικό και νοσηλευμένους και είχαν πάρει θέσεις μάχης», εξηγώντας ότι για τον λόγο αυτό έγινε ο στοχευμένος βομβαρδισμός από τους Ρώσους.

Οι εικόνες όμως από την επίθεση έδειξαν τραυματισμένες εγκύους να μεταφέρονται με φορεία έξω από το κτίριο, ενώ δεν φάνηκε να υπάρχει ίχνος από ουκρανικά τάγματα.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέβασε βίντεο μετά την επίθεση, διερωτώμενος για πόσο καιρό ακόμα ο κόσμος θα αγνοεί τη ρωσική τρομοκρατία και ζητώντας να κλείσει ο εναέριος χώρος της Ουκρανίας.

Την οργή του εξέφρασε και ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, που έγραψε ότι ελάχιστα πράγματα είναι πιο διεστραμμένα από το να στοχεύει κανείς απροστάτευτους ανθρώπους. Ανάλογη θέση πήρε και ο Λευκός Οίκος.

Την πρώτη τους συνάντηση μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία θα έχουν σήμερα στην Αττάλεια οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ενώ θα ακολουθήσει τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων ΗΠΑ – Τουρκίας.

«Δεν έχουμε μεγάλες ελπίδες, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να αξιοποιήσουμε τις συνομιλίες στο μέγιστο βαθμό”, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός.

Έτοιμος για να κάνει ορισμένους συμβιβασμούς, χωρίς προδοσία δηλώνει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Bild. «Στόχος των συζητήσεων είναι το τέλος του πολέμου αλλά μόνο με άμεση επαφή με τον πρόεδρο Πούτιν μπορεί να επιτευχθεί αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Θεαματική αλλαγή κλίματος στις διεθνείς αγορές τροφοδοτούν οι ελπίδες για αποκλιμάκωση της ρωσοουκρανικής κρίσης και διπλωματική λύση με απευθείας συζητήσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, μετά από δημοσιεύματα ισραηλινών ΜΜΕ που υποστηρίζουν ότι οι δύο πλευρές «δεν είναι πλέον πολύ μακριά».

Τα χρηματιστήρια υπεραντέδρασαν, μετά από ένα πτωτικό σερί αρκετών συνεδριάσεων, ενώ οι τιμές της ενέργειας αποκλιμακώθηκαν από τα ιστορικά υψηλά που είχαν φτάσει.

Μεγάλη άνοδος στα χρηματιστήρια, μεταξύ αυτών και της Αθήνας, πτώση για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, με τις τιμές τους ωστόσο να παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση στην ατζέντα της άτυπης συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών σήμερα και αύριο στις Βερσαλλίες.

Αύξηση της χωρητικότητας στα πλοία στο 100% και στα γήπεδα στο 75%, εισηγήθηκε στην κυβέρνηση η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 23.335 νέα κρούσματα, 61 έναν θανάτους και 360 διασωληνωμένους ασθενείς.

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, ο 60χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την τετραπλή δολοφονία στην Ανδραβίδα.

Παράταση έως και την Πέμπτη 31 Μαρτίου δίνει ο ΕΦΚΑ για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του Ιανουαρίου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 3-1 της Παρί Σεν Ζερμέν στην Ισπανία και ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 στον πρώτο αγώνα και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στους «8» προκρίθηκε και η Μάντσεστερ Σίτι που ήρθε ισόπαλη 0-0 με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ είχε κερδίσει με 0-5 στο πρώτο παιχνίδι.

ΚΑΙΡΟΣ

Χιονοπτώσεις ή χιονόνερο προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου. 3 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα