back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Χονγκ Κονγκ: Ο φόβος νέου λοκντάουν αδειάζει τα σούπερ μάρκετ

Διαβάστε επίσης

Οι αγορές πανικού στο Χονγκ Κονγκ εξαιτίας των φόβων για ένα νέο λοκντάουν λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού έχουν πλήξει ιδιαίτερα σκληρά τους μετανάστες και πρόσφυγες που κατοικούν στην πρώην βρετανική αποικία καθώς μπορούν να διαθέσουν τo βοήθημα που λαμβάνουν μόνο σε σούπερ μάρκετ στα οποία συνήθως εξαντλούνται οι προμήθειες, λένε οι ίδιοι οι πρόσφυγες και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Το Χονγκ Κονγκ αναμένει την έναρξη μιας μαζικής εκστρατείας ελέγχου για COVID καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων και πολλοί κάτοικοι της πόλης-κράτους των τουλάχιστον επτά εκατομμυρίων πολιτών φοβούνται ότι θα επιβληθεί νέο λοκντάουν.

Για τους 14.000 μετανάστες στο Χονγκ Κονγκ η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς δικαιούνται να χρησιμοποιούν τα κουπόνια τροφίμων ύψους 153 δολαρίων (περίπου 139 ευρώ) που λαμβάνουν μηνιαίως μόνο σε μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

“Εχουμε μόνο ένα μέρος να πάμε, αυτό είναι το ParknShop”, λέει ένας 68χρονος πρόσφυγας από την Αφρική, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί λόγω της ευαισθησίας του θέματος.

Τα μόνα πράγματα που κατάφερε πρόσφατα να βρει στα άδεια ράφια του σούπερ μάρκετ ήταν ρύζι, κονσέρβες τόνου και σαρδέλες, λέει.

Το Δίκτυο Φροντίδας Προσφύγων διαπίστωσε σε μια πρόσφατη έρευνα ότι το 73% των 124 ερωτηθέντων απάντησε πως δυσκολεύτηκε να βρει τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ κατά την εβδομάδα 25 Φεβρουαρίου με 4 Μαρτίου.

“Οταν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ αδειάζουν από τις αγορές πανικού και τη συγκέντρωση αποθεμάτων, όπως συνέβη τις περασμένες εβδομάδες, η κοινότητα των 14.000 προσφύγων και αιτούντων άσυλο μπορεί να στραφεί μόνο σε φιλανθρωπικές οργανώσεις ή σε εκκλησίες απλά για να υπάρχει φαγητό στο τραπέζι”, λέει ο Πρέστον Τσέουνγκ της μκο Justice Centre Hong Kong, που συνέβαλε στην έρευνα.

“Ωστόσο, φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως οι δικές μας μπορούν να προσφέρουν μόνο περιορισμένη βοήθεια…οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο στο Χονγκ Κονγκ είναι αντιμέτωποι με διατροφική ανασφάλεια, μαζί με περιορισμένη πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης”, λέει ο ίδιος.
Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα