back to top
16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις ,ενώ εντείνεται η προσφυγική κρίση στην Ουκρανία. Χωρίς αποτέλεσμα οι διπλωματικές προσπάθειες.

Νέες κυρώσεις, περιλαμβανομένης της αναστολής του καθεστώτος «ομαλών εμπορικών σχέσεων» με τη Ρωσία, ανακοίνωσε σε νέο διάγγελμά του ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Υπαινισσόμενος πως οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν ανάλογες πληροφορίες, ο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα καταβάλλει «βαρύ τίμημα» εάν κάνει χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ θα στηρίξουν σε κάθε επίπεδο, μέσω στρατιωτικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, την Ουκρανία και θα υπερασπιστούν «κάθε εκατοστό ΝΑΤΟϊκής επικράτειας», όμως δεν θα πολεμήσουν κατά της Ρωσίας.

Ευθεία αντιπαράθεση ΝΑΤΟ-Ρωσίας θα σήμαινε τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δήλωσε απαντώντας ουσιαστικά στις πιέσεις εκ μέρους της κυβέρνησης Ζελένσκι ,για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

Μετά το πέρας της άτυπης Συνόδου Κορυφής των Βερσαλλιών ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε την ετοιμότητά της χώρα μας να δεχθεί πρόσφυγες. «Συνεργαζόμαστε με κράτη-μέλη πρώτης υποδοχής για να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε προσωρινά και εμείς στη χώρα μας πρόσφυγες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα ζητήματα ενέργειας και την εκτόξευση των τιμών ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη βούληση των κρατών μελών της ΕΕ να μειώσουν την εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο «το συντομότερο» και χαρακτήρισε «κρίσιμο» το ρόλο της Ελλάδας στην ανάδειξη ενεργειακού κόμβου.

Τέλος, αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, την επόμενη εβδομάδα, για το νέο πλαίσιο στήριξης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών που θα κινηθούν «στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού, χωρίς να ληφθούν «οριζόντια μέτρα» αλλά θα κατευθυνθούν προς «τα ευάλωτα νοικοκυριά».

Παρόλο που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας και των πολιτών της οι ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν στην Άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βερσαλλίες ότι δεν υπάρχει διαδικασία fast track ένταξης στην ΕΕ και θα πρέπει να ακολουθηθεί μια μακροχρόνια διαδικασία.

Ο Εμανουέλ Μακρόν υπερασπίστηκε τη γαλλική πρόταση για έκδοση κοινών ομολόγων με στόχο τη χρηματοδότηση επενδύσεων σε άμυνα και ενέργεια, σημειώνοντας πως είναι προς το συμφέρον των κρατών – μελών να συντονίζονται οι επενδύσεις και η χρηματοδότηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο πεδίο των μαχών,

Η Μαριούπολη φαίνεται ότι έχει περικυκλωθεί πλήρως από τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν ανακατατάξει τις δυνάμεις τους έξω από το Κίεβο, που αναμένει την τελική επίθεση.

Τραγική η κατάσταση για τους αμάχους στη Μαριούπολη, που έχουν μείνει χωρίς ενέργεια, νερό, τρόφιμα και φάρμακα

Ξεπέρασαν τα 2,5 εκατ. οι πρόσφυγες από την Ουκρανία. Πάνω από δύο εκατ. οι εκτοπισμένοι εντός της χώρας.

Την αποστολή «εθελοντών» για να πολεμήσουν στο πλευρό του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία ενέκρινε ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Η Ρωσία προσλαμβάνει «Σύρους δολοφόνους» για να «καταστρέψουν» την Ουκρανία δήλωσε ο Βολοντίρ Ζελένσκι.

Είκοσι ένα χιλιάδες 260 νέα κρούσματα ,49 θανάτους και 361έναν διασωληνωμένους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Στη φυλακή οδηγήθηκε ,με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα η 28χρονη οικιακή βοηθός από το Νεπάλ η οποία κατηγορείται ότι έστελνε σε χρήστες του διαδικτύου φωτογραφίες με γυμνά τα δύο παιδιά της οικογένειας που εργαζόταν.

Η κατηγορούμενη αντιμετωπίζει αδικήματα για παιδική πορνογραφία και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Την οριστική διαγραφή των Κιμούλη, Φιλιππίδη, Χαϊκάλη πρότεινε το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και μένει να αποφασιστεί αν θα εγκριθεί η πρόταση από τη Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιείται αυτή την ώρα.

Σε μια κίνηση έμπρακτης στήριξης και ανακούφισης των αστέγων σε αυτές τις δύσκολες καιρικές συνθήκες προχωρά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απόψε στο κέντρο της Αθήνας.

ΚΑΙΡΟΣ

Αγριεύει ο καιρός τις επόμενες ώρες, με την κακοκαιρία «Φίλιππος» να έχει φέρει ήδη χιόνια, βροχές, ασυνήθιστα τσουχτερό κρύο για την εποχή αλλά και προβλήματα στο οδικό δίκτυο και τις συγκοινωνίες.

Ισχυρή σύσταση για αποφυγή όλων των μη απαραίτητων μετακινήσεων από την Πολιτική Προστασία, ενώ στους οδηγούς συστήνεται να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες . Η σύσταση αφορά Αττική, Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Κεντρική και Ανατολική Πελοπόννησο. Από νωρίς αύριο το πρωί θα απαγορευθεί εκ νέου η είσοδος βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό, καθώς και σε τμήματα της Νέας Οδού.

Αυξημένες νεφώσεις με χιονοπτώσεις, αναμένονται αύριο στην Αττική. Το μεσημέρι θα ενταθούν, ενώ στα βόρεια και τα ανατολικά, θα είναι κατά τόπους πυκνές . Ύφεση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

3 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο ΓΚΑΖΙ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα