back to top
17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Σποραδικές βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις το Σάββατο

Διαβάστε επίσης

Νεφώσεις, τοπικές χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται το Σάββατο στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -4 έως 7, στην Θεσσαλία από -3 έως 8, στην Ήπειρο από -3 έως 12, στην Ανατολική Στερεά από -2 έως 7, στη Δυτική Στερεά από 1 έως 10, στην Πελοπόννησο από -2 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 10, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 0 έως 8, στις Κυκλάδες από 2 έως 8, στα Δωδεκάνησα από 3 έως 10 και στην Κρήτη από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 Μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 Μποφόρ. Ιδιαίτερα στον Πατραϊκό, οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και πρόσκαιρα έως 8 Μποφόρ.

Αναλυτικότερα το Σάββατο σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Από το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών, ενώ το βράδυ θα χιονίσει στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνεόυν βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με χιονόνερο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά,ενώ θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνεόυν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 (μείον 1) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες και θα σημειωθούν χιονόνερο ή χιόνι. Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με χιονόνερο και κατά τόπους μικρής έντασης χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Θρακικό 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 (μείον 3) έως 07 βαθμούς και στη δυτική Μακεδονία έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνεόυν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 11 βαθμούς και στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Στα ορεινά – ημιορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ασθενούς και τοπικά έως μέτριας έντασης, ενώ είναι πιθανό να χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές της κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 (μείον 1) έως 10 βαθμούς και στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις και από το απόγευμα τοπικές βροχές. Στα ορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 με 8 και στη δυτική Κρήτη μέχρι νωρίς το πρωί τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις που το απόγευμα στα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνεόυν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και τοπικά, το πρωί στα νότια και από το απόγευμα στα βόρεια 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές και στα ορεινά – ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με ένταση 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή

Στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 8 με 10 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Τη Δευτέρα

Στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν κι είναι πιθανό στα νοτιοδυτικά να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ενώ τη νύχτα χιόνια θα πέσουν στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά με χαμηλότερο υψόμετρο. Από τη νύχτα τα φαινόμενα στα ανατολικά και τα νότια θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Την Τρίτη

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες σε όλη τη χώρα, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο.  Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Είναι πιθανό οι χιονοπτώσεις στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης να είναι πρόσκαιρα πυκνές. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι το βράδυ στα βορειοανατολικά. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα