back to top
24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21.00

Διαβάστε επίσης

Μάχες σώμα με σώμα διεξάγονται στη Μαριούπολη, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο. Νωρίτερα στη μαρτυρική πόλη του Ουκρανικού νότου εξερράγησαν δύο πολύ ισχυρές βόμβες. Περίπου 200.000 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

«Δεν έχει μείνει τίποτα εκεί», είπε αναφερόμενος στη Μαριούπολη ο πρόεδρος Ζελένσκι, σε ομιλία του στο ιταλικό κοινοβούλιο.

Ο ουκρανικός στρατός προχώρησε σε αντεπίθεση για να ανακτήσει εδάφη που κατέλαβε η Ρωσία στη νότια Ουκρανία. Οι προσπάθειες είναι πιο εμφανείς σε πόλεις όπως η Χερσώνα, όπου Ρώσοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών.

Περίπου 300.000 άνθρωποι στην κατεχόμενη Χερσώνα ξεμένουν από τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας. Η Χερσώνα ήταν η πρώτη μεγάλη πόλη της Ουκρανίας που έπεσε στα χέρια των ρωσικών στρατευμάτων μετά την εισβολή.

Οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις άρχισαν να βομβαρδίζουν τα περίχωρα της Οδησσού, στο πλαίσιο των προσπαθειών να αποκοπούν οι Ουκρανοί από τη Μαύρη Θάλασσα.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε, ότι είχε καταγράψει 953 θανάτους αμάχων και 1.557 τραυματίες, αν και ο πραγματικός απολογισμός εκτιμάται, ότι είναι πολύ μεγαλύτερος. Το Κρεμλίνο αρνείται, ότι στοχεύει αμάχους.

Σημαντικά ενισχυμένος δημοσκοπικά είναι ο Εμανουέλ Μακρόν, 2,5 μόλις εβδομάδες πριν από τον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, με τους αναλυτές να εκτιμούν, ότι σημαντικό ρόλο έχουν διαδραματίσει και οι πρωτοβουλίες του για εξεύρεση διπλωματικής λύσης στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει κοινή δράση για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας και τη μείωση της εξάρτησής της από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο δήλωσε ο Σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν.

Ο Μπάιντεν θα ταξιδέψει στην Ευρώπη τις προσεχείς ημέρες, όπου θα συναντηθεί με συμμάχους του ΝΑΤΟ, ηγέτες των G7 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, θα έχει την Πέμπτη ο Τούρκος πρόεδρος, στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες. Ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση επανεκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα.

Στην κοινή προμήθεια ενέργειας προσανατολίζονται και οι ευρωπαίοι ηγέτες .

Επί τάπητος το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής της 24ης και 25ης Μαρτίου. Σύμφωνα με το προσχέδιο του κειμένου που θα ανακοινωθεί, “εν όψει του επόμενου χειμώνα τα κράτη-μέλη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεργαστούν επειγόντως για την- από κοινού -προμήθεια φυσικού αερίου, υγροποιημένου φυσικού αερίου και υδρογόνου”.

Την ανάγκη να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, παράλληλα με τα μέτρα που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο, επισήμανε εκ νέου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ανατιμήσεων στην ενέργεια, κατά τη συμμετοχή του μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες σε τηλεδιάσκεψη υπό τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για την “έκρηξη ακρίβειας” άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του κόμματος. “Μέχρι στιγμής ζούμε την ακρίβεια Μητσοτάκη, την ακρίβεια του πολέμου δεν την έχουμε δει ακόμα”, είπε ο κ. Τσίπρας.

«Άμεση μείωση του Ενιαίου Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και πλαφόν για τους αγρότες» ζήτησε από τη Βέροια ,όπου περιοδεύει ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης ,συνομιλώντας με αγρότες της Ημαθίας.

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια ζητά -μεταξύ άλλων- το ΚΚΕ

26.785 νέα κρούσματα, 34 θανάτους και 342 διασωληνωμένους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ .

Έως το τέλος του 2022 παρατείνεται η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των υγειονομικών, σύμφωνα με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Χωρίς μάσκες θα παρελάσουν οι μαθητές στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. Ωστόσο, οι μαθητές θα πρέπει να φορούν μάσκες πριν και μετά την παρέλαση, εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση.

Στην περιοχή του Χαλανδρίου εντοπίστηκε το ένα από τα δύο κρησφύγετα που θεωρεί η αστυνομία, ότι κρατούσαν όμηρο τον επιχειρηματία Γιώργο Κυπαρίσση οι δράστες.

Ο συγκεκριμένος χώρος εντοπίστηκε λίγες ώρες μετά την επεισοδιακή σύλληψη με πυροβολισμούς και καταδίωξη του 45χρονου χθες το απόγευμα στην ίδια περιοχή. Το διαμέρισμα το είχε νοικιάσει ο συλληφθείς ,που είναι ομογενής από το Καζακστάν.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 500.000 ευρώ από τις 800.000 που δόθηκαν ως λύτρα ,ενώ αναζητούνται ακόμα δύο άτομα που σύμφωνα με την αστυνομία εμπλέκονται στην απαγωγή.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, αύριο, στην Αττική, Εξασθένιση των φαινομένων από το απόγευμα, από 6 έως 11 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα.

 

8 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα