back to top
18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης: “Καμπανάκι κινδύνου” για τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας

Διαβάστε επίσης

“Καμπανάκι κινδύνου” για τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, αποτελεί αποτελούν τα αποτελέσματα της Έρευνας Προοπτικών Απασχόλησης της εταιρείας για το προσεχές τρίμηνο, δηλαδή από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με αυτά, οι εργοδότες εμφανίζονται εξαιρετικά επιφυλακτικοί σε ποσοστό 67%.

Μόλις το 29% των εργοδοτών αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, όταν το 26% προβλέπει μείωση και το 41% δηλώνει ότι δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή.

Η μείωση της πρόθεσης πρόσληψης προσωπικού αφορά στους εννέα από τους έντεκα τομείς της οικονομίας.

Τις καλύτερες επιδόσεις (+26%) καταγράφει η Βιομηχανία/Παραγωγή, ως προς τις προοπτικές απασχόλησης. Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, εκείνοι που αναζητούν απασχόληση στον τομέα αυτό περιμένουν μείωση των Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες και αύξηση κατά 20 μονάδες συγκριτικά με το 2ο τρίμηνο του 2021.

Αντίθετα, πιο αδύναμη αγορά (-13%) εμφανίζεται ο κλάδος των κατασκευών. Στον συγκεκριμένο τομέα αναμένεται μείωση των προθέσεων προσλήψεων κατά 41%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η αρνητική πρόθεση προσλήψεων καταγράφεται στους εννέα από τους έντεκα τομείς της παραγωγής.

Σε επίπεδο περιφερειών, μόνο η Υπόλοιπη Ελλάδα εμφανίζει θετικές προοπτικές (+10%) στην απασχόληση για το β’ τρίμηνο του έτους. Τόσο η ευρύτερη περιφέρεια της Αττικής, όσο και η Βόρεια Ελλάδα (-9%), έχουν αρνητικό πρόσημο.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα