back to top
21.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

«Για όνομα Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να μείνει στην εξουσία», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στο παλάτι της Βαρσοβίας. Ο Τζο Μπαιντεν κατήγγειλε με σφοδρότητα τη Ρωσική εισβολή και εξέφρασε την αμετακίνητη στήριξη του στον αγώνα της Ουκρανίας. «Είμαστε μαζί σας, τέλος», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε ότι «ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει σύντομα». Ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε τους συμμάχους των ΗΠΑ για την ασφάλεια τους. «Έχουμε ιερό καθήκον να προστατεύσουμε κάθε ίντσα εδάφους χώρας μέλους του ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε : «Όλες οι δημοκρατίες του κόσμου έχουν την ευθύνη να βοηθήσουν την Ουκρανία». Αναφορικά με την Ευρώπη, παρατήρησε ότι «πρέπει να τερματίσει την εξάρτησή της από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα».

Πριν από την ομιλία, ο Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε ενδελεχώς για την επίθεση με πυραύλους στο Λβιβ. Η πόλη αυτή της Ουκρανίας βρέθηκε στο στόχαστρο δύο ρωσικών βομβαρδισμών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 5 άνθρωποι, όπως ανέφερε ο κυβερνήτης της περιφέρειας. Σύμφωνα με πληροφορίες πλήγμα δέχτηκε αποθήκη καυσίμων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο της επιβολής νέων κυρώσεων σε ρωσικές εταιρείες που προμηθεύουν τον ρωσικό στρατό, σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται πηγές.

Εν τω μεταξύ την αντίδραση του Κρεμλίνου προκάλεσε ο χαρακτηρισμός «χασάπη» του Αμερικανού προέδρου για τον πρόεδρο Πούτιν προσθέτοντας ότι δεν είναι βέβαιος πως η Ρωσία αλλάζει τη στρατηγική της στην Ουκρανία, μετά από την ανακοίνωση ότι θα επικεντρωθεί στην πλήρη “απελευθέρωση” της αποσχισθείσας περιοχής του Ντονμπάς.

Τα νέα σχόλια στενεύουν το περιθώριο βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της Ρωσικής προεδρίας.

Έως τις 7 το πρωί της Κυριακής σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Κίεβο με νεότερη δήλωσή του δημάρχου της πόλης Βιτάλι Κλιτσκό.

Ρώσοι ολιγάρχες είναι ευπρόσδεκτοι στην Τουρκία αλλά θα πρέπει να συμμορφώνονται με το διεθνές δίκαιο προκειμένου να έχουν οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η Τουρκία έχει ασκήσει αυστηρή κριτική εις βάρος της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αντιτίθεται ωστόσο επί της αρχής στις κυρώσεις που επέβαλαν οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ.

Η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου θα συνεχιστεί διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας μιλώντας το πρωί στο ΜΕΓΚΑ.

 

Νέα πολιτική κόντρα για τα υπερκέρδη στην ενέργεια.

«Η κυβέρνηση έχει ρεύμα. Στα καρτέλ. Στα funds και στους ιδιώτες μετόχους, στους οποίους πούλησε το 17% της ΔΕΗ. Στις ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας. Στους ισχυρούς που κερδίζουν, ενώ εσύ δεν αντέχεις να πληρώσεις τον λογαριασμό» έγραψε στο τουίτερ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , Αλέξης Τσιπρας.

«Ο κ. Τσίπρας παρότι έχει συλληφθεί επανειλημμένα να ψευδολογεί, συνεχίζει να καταφεύγει σε σοφιστείες και λεκτικά πυροτεχνήματα. Την αξιοπιστία που έχουν οι υπολογισμοί και οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, την γνωρίζουν καλά οι πολίτες», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα, όπως ήδη έχουν κάνει και άλλα κράτη, να προχωρήσει χωρίς ήξεις αφίξεις στην φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και να επιβάλει πλαφόν στην ρήτρα αναπροσαρμογής στην λιανική τιμή», σχολίασε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε 16.558 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο. Καταγράφηκαν 56 νέοι θάνατοι ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 27.216 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 341νας ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Στην Αττική εντοπίζονται 6.127 νέες μολύνσεις και 1.526 στη Θεσσαλονίκη.

Επιστροφή στη θερινή ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής οπότε γυρίζουμε τους δείκτες των ρολογιών μας μία ώρα μπροστά. Συγκεκριμένα, στις 3:00 τη νύχτα τα ρολόγια θα πρέπει να δείξουν 4:00.

ΔΙΕΘΝΗ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν, θα μεταβεί στο Ισραήλ για συναντήσεις με αξιωματούχους, ανάμεσά τους και με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ και τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο Μπλίνκεν θα παραμείνει στο Ισραήλ μέχρι την Δευτέρα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά αίθριος αύριο Κυριακή, ο καιρός, με αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί αυτή την ώρα στο ΓΚΑΖΙ

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα