back to top
18.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κ. Μπακογιάννης: Κύτταρο πολιτισμού για την Αθήνα το ΕΜΠΡΟΣ

Διαβάστε επίσης

Αποφασισμένος σχετικά με την αξιοποίηση του θεάτρου “Εμπρός” στου Ψυρρή προς όφελος της πρωτεύουσας, των κατοίκων αλλά και του πολιτισμού, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Μιλώντας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Μπακογιάννης ξεκαθάρισε προς τον συνδυασμό της “Ανοικτής Πόλης” που έφερε το θέμα προς συζήτηση με αφορμή την εκκένωση του από την ΕΛΑΣ μετά την ανακατάληψη του από διάφορες συλλογικότητες ότι ο δήμος έχει ως στόχο το ιστορικό αυτό κτίριο να μετατραπεί σε ένα σημαντικό κύτταρο πολιτισμού για όλους τους Αθηναίους.

Μάλιστα ο κ. Μπακογιάννης καταφέρθηκε προς τον επικεφαλής της “Ανοικτής Πόλης” Νάσο Ηλιόπουλο θυμίζοντας του τις αντιδράσεις του συνδυασμού του αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις εκκενώσεις κτιρίων που βρίσκονταν σε χρόνια κατάληψη από διάφορες ομάδες καταλήγοντας με την φράση:

Υπάρχει μία δυσπιστία που έχει να κάνει με μία θεμελιώδη διαφορά που έχουμε. Και είναι θεμιτές οι διαφορές. Η διαφορά μας είναι ότι εσείς είστε εξοικειωμένοι με τις καταλήψεις ενδεχομένως τις υποκινείτε. Αυτή είναι η πραγματικότητα.”

Τέλος σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση του “Εμπρός” ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι δεν θα λειτουργήσει αυτοβούλως επισημαίνοντας ” Στόχος του δήμου Αθηναίων δεν είναι η εκκένωση, η τουριστικοποίηση και διάφορα άλλα που ισχυρίζεστε. Το “Εμπρός” είναι συνδεδεμένο με τη ζωή και την εικόνα της πόλης όχι μόνο ως αρχιτεκτονική αλλά και ως πολιτιστική χρήση.

Έχουμε ανάγκη τέτοιους χώρους πολιτισμού και θα λειτουργήσει με σεβασμό στους καλλιτέχνες, στο κοινό, στις συλλογικότητες, στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής. Θα λειτουργεί με ασφάλεια και όχι να διατρέχουμε κινδύνους εντός του κτιρίου και διασφαλίζοντας την κινητή και ακίνητη περιουσία καθώς έχουν καταγραφεί διάφορα περιστατικά και για να το διατηρήσουμε για τις επόμενες γενιές.

Θα είναι νόμιμος και ασφαλής πολιτιστικός χώρος με σεβασμό στους κατοίκους και για αυτό θα προχωρήσουμε σε διαβούλευση για να πετύχουμε την μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια.”

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα