back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κλιματική Αλλαγή και Θαλάσσιο Περιβάλλον

Διαβάστε επίσης

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων στην Ελλάδα σε θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της στο θαλάσσιο οικοσύστημα της Μεσογείου, το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών διοργανώνει το τέταρτο φόρουμ του Εθνικού Δικτύου για την Κλιματική Αλλαγή – CLIMPACT. 

Το φόρουμ με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Θαλάσσιο Περιβάλλον», θα διεξαχθεί την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 στις 9:00 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Υδροβιολογικού Σταθμού της Ρόδου και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από το κανάλι του ΕΛΚΕΘΕ στο YouTube.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Περιφέρειας Νοτίου
Αιγαίου, με την υποστήριξη της Διοικούσας Επιτροπής του Δικτύου CLIMPACT.

Το Εθνικό Δίκτυο CLIMPACT

Το Εθνικό Δίκτυο CLIMPACT είναι μια εμβληματική πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Αποτελείται από έντεκα (11) φορείς και πιο συγκεκριμένα το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (συντονιστής), την Ακαδημία Αθηνών, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Ερευνητικό Κέντρο ΑΘΗΝΑ και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.

Στόχοι

Επιδιώκει τη συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή για την κλιματική αλλαγή, με την Επιτροπή Μελέτης Επιπτώσεων κλιματικής αλλαγής της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και με άλλες σχετικές πρωτοβουλίες και δράσεις ώστε να αποτελέσει πόλο έγκυρης και πολύπλευρης εμπειρογνωμοσύνης και συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας και της Κοινωνίας.

Info

Για περισσότερες πληροφορίες για το φόρουμ και το πρόγραμμα ομιλιών επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του CLIMPACT: https://climpact.gr/news-events/post/2396

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα