back to top
21.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

21.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ν. Ψαλτοπούλου: Με 30.000 νέα κρούσματα δεν μπορούμε να μιλάμε για κατάργηση πιστοποιητικών εμβολιασμού και χαλάρωση των μέτρων

Διαβάστε επίσης

Στην πορεία της πανδημίας, στα εμβόλια και στο ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων και κατάργησης των πιστοποιητικών, αναφέρθηκε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Ντόρα Ψαλτοπούλου.

«Με 30.000 νέα κρούσματα δεν μπορούμε να καταργήσουμε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τα μέτρα. Πρέπει πρώτα η εικόνα των δεικτών στη χώρα μας αλλά και πανευρωπαϊκά να παρουσιάσει μια σταθερή και σημαντική ύφεση» τόνισε εκτιμώντας ότι «θα συνεχιστεί η περαιτέρω αυξητική τάση των κρουσμάτων, όπως συμβαίνει και στις άλλες χώρες»

Σημείωσε ότι «η “Stealth”, παραλλαγή της Όμικρον, είναι τόσο μεταδοτική που κρατάει ενεργή την πανδημία», υπογραμμίζοντας ότι «η διατήρηση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους είναι πολύ σημαντική τόσο για την ασφάλειά μας όσο και για τη μείωση της διασποράς».

Τέλος η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, επανέλαβε ότι «πρέπει να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας με εμβολιασμό. « Ο εμβολιασμός με όλες τις δόσεις ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες σοβαρής νόσησης και θανάτου. Είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος  για τους ανεμβολίαστους οι οποίοι θα πρέπει να προσέχουν πολύ, ειδικά στους εσωτερικούς χώρους» επισήμανε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα