back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Στην Οδησσό αναμένεται να ταξιδέψει αύριο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας ως επικεφαλής ανθρωπιστικής βοήθειας. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναμένεται να ταξιδέψει αεροπορικώς στη Μολδαβία και από εκεί θα μεταφερθεί, οδικώς προς την Οδησσό.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία τη περασμένη Παρασκευή με τον Ουκρανό, ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα, καθώς και με τον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τους Ρώσους στρατιώτες ότι ναρκοθετούν σκοπίμως τις περιοχές της βόρειας Ουκρανίας από όπου αποσύρονται ή εκδιώκονται από τις ουκρανικές δυνάμεις. Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι έχει ανακτήσει τον έλεγχο τουλάχιστον 30 κωμοπόλεων και χωριών στην περιοχή του Κιέβου αφότου η Ρωσία ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι θα περιορίσει τις επιχειρήσεις της γύρω από την πρωτεύουσα για να επικεντρωθεί στις μάχες στα ανατολικά. . Την ίδια ώρα περίπου 300 άνθρωποι χρειάστηκε να ενταφιαστούν σε μαζικούς τάφους στην Μπούτσα, την κωμόπολη στα βορειοδυτικά του Κιέβου που υπήρξε θέατρο σφοδρών μαχών, δήλωσε ο δήμαρχός της, Ανατόλι Φεντόρουκ. Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν καταφέρει ακόμη να μπουν σε όλη την πόλη, που ήταν στα χέρια των Ρώσων επί περίπου έναν μήνα. Σήμερα μοίρασαν βοήθεια στους κατοίκους, για πρώτη φορά αφότου η πόλη πέρασε και πάλι στον έλεγχο της ουκρανικής κυβέρνησης.

Τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να είναι κοντά στους πολίτες, κοντά στους πιο αδύναμους, όσο κρατάει αυτή η κρίση, και θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για να στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας όπου θα κριθούμε από τους πολίτες και θα διεκδικήσουμε το δικαίωμα “να κυβερνάμε τη χώρα με σταθερότητα και αυτοπεποίθηση”, όπως είπε.

Στα μέτρα στήριξης των πολιτών και κυρίως των πιο ευάλωτων ομάδων εστίασε ο κ. Σταϊκούρας, από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ τονίζοντας ότι «μέχρι σήμερα, το σύνολο των μέτρων που έχουν ληφθεί ή δρομολογούνται μέσα στον Απρίλιο προσεγγίζει τα 4 δισ. ευρώ», «διασφαλίζοντας, όπως τόνισε, ισχυρή αφετηρία επανεκκίνησης και εξαιρετικές προοπτικές για την οικονομία και τη χώρα μας».

«Το μόνο που έχει καταφέρει να εξαντλήσει ο κ. Μητσοτάκης είναι την υπομονή των πολιτών που βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται κάθε μέρα από τις επιλογές του», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Kαταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ με την 33χρονη, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της και τη Δευτέρα θα απολογηθεί στον ανακριτή. Η έρευνα επεκτείνεται και στους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, την ώρα που ξέσπασε κόντρα με τον πρώην σύζυγό της και η αστυνομία έκανε φύλλο και φτερό το σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα. Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της κατηγορούμενης τόνισε ότι αυτή συνεχίζει να υποστηρίζει την υπερασπιστική της γραμμή και να δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο της 9χρονης. .

15.823 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ΕΟΔΥ για σήμερα. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 357. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 52. Από αυτά 6.297 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική και 1.489 στη Θεσσαλονίκη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύουν από το πρωί έως το μεσημέρι αύριο Κυριακή στην Αττική, λόγω διεξαγωγής του ποδηλατικού αγώνα αντοχής «Attica Race», ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία. Ο αγώνας θα έχει εκίννηση από την Ακρόπολη στις 9.30 το πρωί και ο τερματισμός θα γίνει στο Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο. Αναλυτικά οι ρυθμίσεις στο www.athina984.gr

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 2η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ :

Λαμία- ΟΦΗ. 1-2

Αστέρας Τρίπολης- Ατρόμητος, 0-0

Ιωνικός – Βόλος 2-2

Απόλλων Σμύρνης- Παναιτωλικός. 1-0 στο 76′

Και ο καιρός…

Αραιές νεφώσεις για αύριο στην Αττική Άνεμοι δυτικοί έως 6 μποφόρ . Θερμοκρασία 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα