back to top
17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Στην ανακρίτρια η 33χρονη μητέρα για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας

Διαβάστε επίσης

Η ώρα της κρίσης από τη δικαιοσύνη για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε την πρωτότοκη κόρη της Τζωρτζίνα, έφτασε.

Σήμερα η κατηγορουμένη θα προσαχθεί από την Ασφάλεια, όπου κρατείται στην ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί και να δώσει εξηγήσεις το το αποτρόπαιο έγκλημα που της αποδίδεται.

Η 33χρονη θα μεταχθεί στα δικαστήρια και αναμένεται να περάσει στις 12 το μεσημέρι το κατώφλι του γραφείου της 18ης Τακτικής Ανακρίτριας η οποία την περασμένη Τετάρτη εξέδωσε σε βάρος της, ένταλμα σύλληψης. Η Ρούλα Πισπιρίγκου που συνελήφθη ενώ βρισκόταν ήδη στην ΓΑΔΑ δεν έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς. Σήμερα θα είναι η πρώτη επίσημη τοποθέτηση της μητέρας έναντι των στοιχείων των Αρχών που την κατέστησαν υπόλογη για τον φόνο του παιδιού της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την υπεράσπιση της, η 33χρονη δεν αποδέχεται ότι είναι το δικό της χέρι που έδρασε για να τερματιστεί η ζωή του παιδιού. Η 33χρονη φαίνεται να αποδίδει τον θάνατο της Τζωρτζίνας σε ενδεχόμενη εμπλοκή άλλων ατόμων, όπως δήλωσε ο εκ των συνηγόρων της κ. Παπαδόπουλος , αναφερόμενος παράλληλα σε “λάθος χειρισμούς κατά τη διάρκεια της νοσηλείας”.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις της δικαστικής λειτουργού και του εισαγγελέα πριν ακούσει την κρίση τους για την ποινική της μεταχείριση.

Την ίδια ώρα, αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας, με τη συνδρομή ιατρών, ιατροδικαστών, τεχνικών συμβούλων, γενετιστών, αναζητούν τις συνθήκες του αιφνίδιου θανάτου των άλλων δύο κοριτσιών, προκείμενου να αποσαφηνιστεί αν τα παιδιά έχασαν τη ζωή τους από την ίδια ουσία, την κεταμίνη, όπως η Τζωρτζίνα, ή η αιτία θανάτου ήταν διαφορετική. Ενδεικτικό είναι πως ιατροδικαστές δεν αποκλείουν την πιθανότητα ασφυξίας.

Την περασμένη Παρασκευή η αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα, ερεύνησε το σπίτι της 33χρονης κατηγορούμενης στην Πάτρα αναζητώντας στοιχεία και βάζοντας στο μικροσκόπιο το κινητό τηλέφωνο και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της.

Γ. Λέων: Τα ευρήματα δείχνουν συγκεκριμένο τρόπο θανάτου των παιδιών 

Εν τω μεταξύ εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έσβησαν και τα άλλα δύο κοριτσάκια της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Σε συνέντευξη στον ΑΘΗΝΑ 9,84, ανέφερε ότι όλα τα στοιχεία συνηγορούν υπέρ της ύπαρξης εξωτερικού παράγοντα και μάλλον και συγκεκριμένου τρόπου θανάτου.

«Όλες οι έως τώρα έρευνες, κατατείνουν στο ότι ο θάνατός τους επήλθε από μη φυσιολογικά αίτια.
Όταν, όπως έχει δημοσίως δηλωθεί, δεν υπάρχει κάποιο παθολογικό αίτιο, αντιλαμβάνεται κανείς ότι τρείς θάνατοι σε μια οικογένεια θα μπορούσαν να εξηγηθούν μόνον με ένα ισχυρό γενετικό υπόβαθρο, το οποίο όμως έχει αποκλειστεί. Οι ιατροδικαστές μελετάμε όλα τα ευρήματα, τα οποία και στο πρώτο και στο δεύτερο παιδί, δείχνουν ύπαρξη εξωτερικού παράγοντα και συγκεκριμένο τρόπο θανάτου.
Για το πρώτο περιστατικό η τριμελής επιτροπή υπό τον ιατροδικαστή κ. Καρακούκη και η ιατροδικαστής Πάτρας που εξ αρχής χειρίστηκε την υπόθεση, θα δώσουν οριστικές απαντήσεις με αδιαμφισβήτητα επιχειρήματα, μέσα την επόμενη εβδομάδα».

Σε σχέση με τιςπρώτες ιατροδικαστικές εκθέσεις και τηναπόδοση ευθυνών, ο Γρηγόρης Λέων έκανε λόγο γιααστοχία εκτίμησης, η οποία, όπως είπε, θα μπορούσε να εξεταστεί σε δεύτερο χρόνο, μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης.

«Όντως, υπήρξε αστοχία ως προς εκτίμηση της ιατροδικαστού για τα αίτια θανάτου. Δεν ταίριαζε με τα ευρήματα» δήλωσε. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «Η αναζήτηση ευθυνών θα γίνει σε επόμενο χρόνο, καθώς πρωτεύει να εξιχνιαστούν και οι τρείς υποθέσεις θανάτου αυτών των άμοιρων παιδιών. Για το πρώτο έχουμε ξεκάθαρη απάντηση. Το ίδιο ξεκάθαρες θα είναι και οι απαντήσεις για άλλα δύο παιδιά, που δεν πρόκειται να αργήσουν».

Συμπλήρωσε ακόμη πως με την ευκαιρία αυτής της δραματικής ιστορίας -εκτός των άλλων- θα ήταν καλό να γίνουν παρεμβάσεις με στόχο τη μείωση, ακόμη κι απάλειψη ενδεχόμενων λαθών.

«Είναι υποχρεωτική η διαδικασία ενδοσκόπησης, όπως και οι παρεμβάσεις. Ένας ή περισσότεροι δράστες, ανέδειξαν τα κενά σε ένα Σύστημα που οφείλει να έχει δικλείδες με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και τη διασφάλιση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας στην επιστήμη» εκτίμησε ο επικεφαλής της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

Μίνα Μουστάκα/Νewsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα