back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21.00

Διαβάστε επίσης

Στο Κίεβο βρέθηκαν σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική Ζοσέπ Μπορέλ, ημέρα που υιοθετήθηκε επίσημα το πέμπτο πακέτο κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία.

Ακολούθως επισκέφθηκαν την πόλη Μπούτσα, στην οποία εντοπίστηκαν οι μαζικοί τάφοι των αμάχων. Πρόκειται για τους πρώτους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΕ που βρίσκονται στη μαρτυρική πόλη.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Οδησσό από αύριο το βράδυ μέχρι το πρωί της Δευτέρας ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, λόγω της «απειλής» πυραυλικής επίθεσης στην πόλη.

Η πίεση για το έκτο πακέτο, εν τω μεταξύ, έχει ήδη ξεκινήσει. Ο ίδιος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, μετά το πολύνεκρο χτύπημα το πρωί στο σιδηροδρομικό σταθμό στην ανατολική Ουκρανία, τάχθηκε υπέρ περισσότερων κυρώσεων στη Ρωσία και της αποστολής περισσότερων όπλων στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Η Μόσχα ωστόσο αρνείται, ότι η πυραυλική επίθεση έγινε από ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμη αξιωματούχο της Ε.Ε., πάντως, ο κ. Μπορέλ δεν θα παρουσιάσει τη Δευτέρα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων πρόταση για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο. Αντιθέτως, οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως για παροχή περαιτέρω στρατιωτικής βοήθειας ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία.

Επιπλέον στρατιωτική βοήθεια ύψους 100 εκατ. λιρών θα στείλει η Βρετανία στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον μετά τη συνάντησή που είχε με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Νέες απευθείας διαπραγματεύσεις στην Τουρκία συμφώνησαν Ρωσία -Ουκρανία, στη σκιά της επίθεσης στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες και ενώ μαίνονται οι συγκρούσεις κυρίως στα ανατολικά της Ουκρανίας. Ωστόσο δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τη νέα συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε, ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία, που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», μπορεί να τελειώσει στο «προβλέψιμο μέλλον», είτε γιατί θα επιτευχθούν οι σκοποί της στο πεδίο, είτε μέσω διαπραγματεύσεων.

Η Λευκορωσία θα πρέπει να παράσχει στο μέλλον εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία μόλις το Κίεβο επιβεβαιώσει το καθεστώς ουδετερότητάς του, τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Στην Αθήνα, απαράδεκτη και καταδικαστέα χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τη χθεσινή ομιλία μέλους του τάγματος του Αζόφ στο ελληνικό κοινοβούλιο, σε συνέντευξή του, στο πλαίσιο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

“Στόχος της κριτικής πρέπει να είναι η Βουλή και όχι η κυβέρνηση”, δήλωσε στον Αθήνα 9,84 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

“Για ατόπημα Ζελένσκι με ευθύνη Μητσοτάκη» έκανε λόγο από το φόρουμ των Δελφών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Το ελληνικό κοινοβούλιο, πρόσθεσε, έχει δώσει μόνο άλλες επτά φορές τη δυνατότητα σε ξένους ηγέτες να μιλήσουν στην Ολομέλεια να πουν ό,τι θέλουν ελεύθερα. Όχι όμως να φέρουν νεοναζί στο βήμα δια της πλαγίας οδού, πρόσθεσε.

“Χθες ο Πρόεδρος της Βουλής υπέπεσε σε ένα απαράδεκτο θεσμικό ατόπημα που μας προσέβαλε όλους, και για το οποίο δεν υπάρχουν δικαιολογίες” σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής.

Αποσύρει το ΜέΡΑ25 την εμπιστοσύνη του στον Πρόεδρο της Βουλής μετά την άρνηση του Κ. Τασούλα να καταδικάσει όπως υποστηρίζει το Μέρα 25 την παρουσία του μαχητή του Τάγματος Αζόφ.

14.763 νέα κρούσματα, 51 θανάτους και 360 διασωληνωμένους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ

Εκρηκτικό άλμα σημείωσε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο. Σε σχέση με τον Μάρτιο του 2021, η αύξηση έφτασε στο 8,9%, καταγράφοντας ρεκόρ τριακονταετίας.

“Η ραγδαία αύξηση των διεθνών τιμών ενέργειας και η συνακόλουθη αναζωπύρωση των πληθωριστικών πιέσεων απειλεί την πορεία ανάκαμψης όλης της ευρωπαϊκής οικονομίας”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τηλεδιάσκεψη με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις. Επισήμανε την ανάγκη διαμόρφωσης ενιαίας ευρωπαϊκής ενεργειακής στρατηγικής, με αφορμή την εκταμίευση της πρώτης δόσης ύψους 3,6 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης. Με αυτήν, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ξεκινούν μεγάλα έργα υποδομών και εκσυγχρονισμού, σε όλη την επικράτεια.

Ο Εμανουέλ Μακρόν και η ακροδεξιά Μαρίν Λε Πεν αναμένεται να είναι οι υποψήφιοι που θα προκριθούν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Ο Μίλτος Τεντόγλου προσπέρασε τους Ντουπλάντις, Τζέικομπς και Γκαρσία και κατέκτησε τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στίβου για τον Μάρτιο στην Ευρώπη.

Στο μεταξύ για την 34η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ Φενέρμπαχτσε- Παναθηναϊκός 32-38 στο ημίχρονο

ΚΑΙΡΟΣ

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται το Σαββατοκύριακο. Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα