back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα προς στους εργοδότες να αυξήσουν τους μισθούς για να προσεγγίσουν εργαζομένους, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου «Δουλειές Ξανά».
«Χρειαζόμαστε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα επιμερίσει τον πλούτο, πρώτα από όλα σε εργαζόμενους και μισθωτούς που δεν μπορούν να βλέπουν την ανάπτυξη ως στατιστική απεικόνιση» είπε ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνοντας, ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ισχύσει από την 1η Μαίου του 2022.
Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν αντιπροτείνει εναλλακτικές για την αντιμετώπιση της ανεργίας, καταφεύγοντας σε ψεύδη και προεξοφλώντας την αποτυχία της χώρας, προκειμένου να ανακτήσει την πολιτική του αξιοπιστία.
Απαντώντας για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό μεταξύ άλλων, ότι κατέλυσε κάθε έννοια συλλογικής διαπραγμάτευσης, όταν εμείς, όπως είπε, από τον Γενάρη ζητάμε γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.
Την απόσυρση του νομοσχεδίου «Δουλειές ξανά» ζήτησε νωρίτερα ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει το δώρο του Πάσχα στους συνταξιούχους και να μην υπάρχει σύνταξη κάτω από τα 650 ευρώ.
Τις ρωσικές δυνάμεις, ότι διέπραξαν γενοκτονία στην Ουκρανία, κατηγόρησε ο Αμερικανός Πρόεδρος λέγοντας, ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθούσε να «εξαφανίσει την ιδέα» της ουκρανικής ταυτότητας. Ο Γάλλος Πρόεδρος αρνήθηκε να επαναλάβει την κατηγορία του Τζο Μπάιντεν λέγοντας, ότι οι ηγέτες πρέπει να είναι προσεκτικοί με τη γλώσσα.
Αναφέρθηκε σε «βάναυσο πόλεμο» και σε «αποδεδειγμένα εγκλήματα πολέμου», τονίζοντας ωστόσο, ότι ο ίδιος θέλει να επιμείνει στην προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της ειρήνης και ότι «η λεκτική κλιμάκωση δεν βοηθά προς αυτήν την κατεύθυνση».
Εν τω μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε σήμερα το Κίεβο, ότι καθυστερεί τις συνομιλίες με τη Μόσχα. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Μαρία Ζαχάροβα πρόσθεσε, ότι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται διαδικτυακά.
Νέες απειλές έναντι της Δύσης εκτοξεύει ο Ρώσος Πρόεδρος τονίζοντας, ότι η Ρωσία μπορεί εύκολα να ανακατευθύνει τις εξαγωγές των τεράστιων ενεργειακών της πόρων μακριά από τη Δύση.
Οι πρόεδροι της Πολωνίας και των κρατών της Βαλτικής -της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Εσθονίας- επισκέφθηκαν την Μποροντιάνκα, στα περίχωρα του Κιέβου, για να δουν από κοντά τις ζημιές που έχουν προκληθεί έπειτα από πέντε εβδομάδες ρωσικής κατοχής.
Στην αποστολή δεν συμμετείχε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, έπειτα από άρνηση του Κιέβου να τον δεχθεί.
Ο Γερμανός Καγκελάριος, φανερά ενοχλημένος, σε συνέντευξή του σε γερμανικό ραδιόφωνο, δεν διευκρίνισε εάν ο ίδιος θα αποδεχθεί την πρόσκληση του Κιέβου να επισκεφθεί την Ουκρανία.
“Ο πόλεμος θα εξελιχθεί “σε ατελείωτο λουτρό αίματος που θα σκορπίσει την δυστυχία, τον πόνο και τον όλεθρο” εάν η Ουκρανία δεν λάβει επιπλέον όπλα”, προειδοποιεί ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε νέο βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα.
Την ίδια ώρα, αποδεικτικά στοιχεία εγκλημάτων πολέμου βρέθηκαν στην Ουκρανία, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία και την Ευρώπη (ΟΑΣΕ).
Σύμφωνα με την έκθεση, η επίθεση της 9ης Μαρτίου σε μαιευτήριο στη Μαριούπολη έγινε από τη Ρωσία και οι υπεύθυνοι είχαν διαπράξει έγκλημα πολέμου. Η Ρωσία αρνείται, ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση και κατηγορεί την Ουκρανία.
Παράλληλα ο ΟΑΣΕ αναφέρει, ότι η βομβιστική επίθεση στο θέατρο της Μαριούπολης, όπου σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους έχουν σκοτωθεί έως και 300 άνθρωποι, ήταν επίσης έγκλημα πολέμου.
“Εντός των επόμενων εβδομάδων” θα αποφασίσει η Φινλανδία εάν θα υποβάλει αίτημα ένταξής της στο ΝΑΤΟ, δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας Σάνα Μάριν.
“Νομίζω όμως, ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων”, δήλωσε στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τη Σουηδή ομόλογό της.
Τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προειδοποίησε εκ νέου τη Φινλανδία και τη Σουηδία να μην ενταχθούν στη Συμμαχία, με τον ισχυρισμό, ότι η περαιτέρω διεύρυνσή της “δεν θα φέρει σταθερότητα στην ευρωπαϊκή ήπειρο”. Η Μόσχα έχει ήδη προειδοποιήσει, ότι θα αναγκαστεί να “αποκαταστήσει την ισορροπία” λαμβάνοντας δικά της μέτρα έαν τα δύο σκανδιναβικά κράτη ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Η Φινλανδία, μέλος της ΕΕ, μοιράζεται σύνορα 1.300 χλμ με τη Ρωσία.
11.293 νέα κρούσματα, 65 θανάτους και 345 διασωληνωμένους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.
Aίρεται από 1ης Μαΐου η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους, κλειστούς και ανοιχτούς. Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους έως τις 31 Μάϊου. Παραμένει η υποχρεωτικότητα της μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σύμφωνα με εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, την οποία σύμφωνα με πληροφορίες, αποδέχεται η κυβέρνηση.
Καταργούνται τα self test στα σχολεία και ορίζεται ένα rapid τεστ την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στην εργασία.
Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας, στο www. athina984.gr.
Αίτημα προς τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) υπέβαλε η 18η τακτική ανακρίτρια, που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας, προκειμένου να της διαβιβαστούν στοιχεία για την ουσία κεταμίνη, η οποία εντοπίστηκε στο μεταθανάτιο αίμα της πρωτότοκης κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.
Αυστηρή προειδοποίηση για άμεση ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της ευρωπαϊκής οδηγίας για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, απηύθυνε στη χώρα μας η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βέρα Γιούροβα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στελιο Κουλογλου.
Έως την Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου θα πρέπει να καταβληθεί το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.
Το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης 21 Απριλίου η πληρωμή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Κεντρικής Διοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής για το line up του Athens Music Week. Ένα από τα μεγαλύτερα event για τη Μουσική Βιομηχανία στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Τεχνόπολη.
ΚΑΙΡΟΣ
Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο ΓΚΑΖΙ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα