back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Μ. Κατρίνης: Καταρρέει το αφήγημα της κυβέρνησης για ταχύτερη απονομή των συντάξεων

Διαβάστε επίσης

«H χώρα βρίσκεται στη δίνη της ενεργειακής κρίσης και η κυβέρνηση έχει παραλύσει και απλά παρακολουθεί εξελίξεις» τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ το ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στη Βουλή.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τον εκσυγχρονισμό του ΟΑΕΔ ο κ. Κατρίνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει τα πάντα για να αφαιρέσει κάθε δικαίωμα και κάθε προστασία από εργαζόμενους και απευθυνόμενος στον υπουργό Εργασίας είπε ότι είναι «ο αυθεντικός εκτελεστής των πιο συντηρητικών επιλογών».

Για την τροπολογία που αφορά στην επιτάχυνση των συντάξεων ο κ. Κατρίνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει άρον άρον μια τροπολογία με την οποία ο ίδιος ο ασφαλισμένος καλείται να αποδείξει ό,τι μπορεί περισσότερο για το ποσό της σύνταξης που θα πρέπει να πάρει, κάνοντας λόγο για καταπάτηση ενός αυτονόητου δικαιώματος και μια πρωτοφανή ταλαιπωρία που μέσα στην ακρίβεια συνιστά όρο επιβίωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη, ανεπίσημα στοιχεία που υπάρχουν στον e-ΕΦΚΑ, για το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2021-Ιανουαρίου 2022 αναφέρουν εκδόθηκαν από τους πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους λιγότερα από πενήντα (50) προσχέδια συνταξιοδοτικών αποφάσεων, τα περισσότερα των οποίων εμφάνισαν σφάλματα.

Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υποσχέθηκε, 2 χρόνια πριν, την έκδοση ψηφιακής σύνταξης σε μία ημέρα και ότι στο τέλος του 2021 θα απονέμεται ψηφιακά το 80% των συντάξεων, χωρίς να γίνει τίποτα από αυτά.

Όπως είπε ο κ. Κατρίνης, δεν μπορεί να προχωρήσει με ταχύτητα η απονομή των συντάξεων όσο δεν μηχανογραφείται ο ΕΦΚΑ και δεν υπάρχει διαλειτουργικότητα με άλλα μηχανογραφικά συστήματα.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα