back to top
21.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Η Ρωσία κλιμακώνει τις επιθέσεις της στην Ουκρανία σε αντίποινα για τη βύθιση του καταδρομικού Moskva, τη ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου. 

Κίεβο, Μαριούπολη και Χάρκοβο μεταξύ των στόχων των ρωσικών δυνάμεων. Μέχρι στιγμής τρεις πυραυλικές επιθέσεις έχουν σημειωθεί στην περιοχή του Κιέβου.

“Για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία η Ρωσία χρησιμοποίησε βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας στο λιμάνι της Μαριούπολης” , δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντερ Μοτουζιάνικ. Πρόσθεσε, ότι συνεχίζονται και οι οδομαχίες στην πολιορκούμενη Μαριούπολη, όπου τουλάχιστον 100.000 άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι. 

Η Μόσχα υποστήριξε νωρίτερα, ότι οι δυνάμεις της κατέλαβαν έναν από τους τελευταίους ουκρανικούς θύλακες, τη Χαλυβουργία Ίλιτς, στη Μαριούπολη.

Αποκλείει για την ώρα το Βερολίνο την αποστολή βαρέων όπλων στην Ουκρανία, προκειμένου η Δύση να μην μετατραπεί σε στόχο της Ρωσίας. Παράλληλα, η μία χώρα της ΕΕ μετά την άλλη παίρνουν αποστάσεις από τον όρο “γενοκτονία” που χρησιμοποίησε ο Τζο Μπάιντεν, με στόχο να μην κλιμακώσουν τη ρητορική έναντι της Μόσχας. Ωστόσο ο Λετονός Πρόεδρος Εγκίλς Λέβιτς, μετά την επιστροφή του από επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ουκρανία δήλωσε, ότι “η συμπεριφορά των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία ισοδυναμεί με γενοκτονία”. 

«Το 95% των θυμάτων στην Μπούτσα δολοφονήθηκαν από πυροβολισμούς, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της περιοχής του Κιέβου Αντρί Νεμπίτοφ.

Νωρίτερα η Ρωσία προειδοποίησε τις ΗΠΑ για “απρόβλεπτες συνέπειες” εάν η Ουάσιγκτον συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία. Παρόμοιες απειλές εκ νέου για Φινλανδία και Σουηδία εφόσον ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

“Η συντριπτική πλειοψηφία” των Φινλανδών τάσσονται υπέρ της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ δήλωσε σε συνέντευξή της στο Sky News η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της χώρας, Τούτι Τουπουράινεν. Ερωτηθείσα για τις απειλές της Ρωσίας για λήψη μέτρων ασφαλείας σε περίπτωση ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, η Φινλανδή υπουργός απάντησε: “Εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις για τη χώρα μας βασιζόμενοι στα δικά μας συμφέροντα και στην αντίληψή μας για την ευρύτερη κατάσταση”.  

Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία συμφώνησε να λάβει 13 δις γεν ως οικονομική στήριξη από την ιαπωνική κυβέρνηση, ενώ υπέγραψε συμφωνία και με τον Καναδά για 500 εκατ. καναδικά δολάρια, δήλωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός, Ντένις Σμίχαλ.

Δεκαοχτώ υπάλληλοι, μεταξύ αυτών και διπλωμάτες, που εργάζονται στην αποστολή – αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία κηρύχθηκαν «ανεπιθύμητοι» και καλούνται να εγκαταλείψουν τη χώρα άμεσα.

ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

“Αν και η πορεία της πανδημίας εμφανίζει σημαντική ύφεση, ο αριθμός των θανάτων δεν μειώνεται, τόνισε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου. Προειδοποίησε, ότι στο τρίτο Πάσχα από την έναρξη της πανδημίας θα πρέπει να πάμε με τις μάσκες στις εκκλησίες και όπου αλλού υπάρχει συγχρωτισμός.

Υψηλός παραμένει ο αριθμός των θανάτων από κορονοιό. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 77 άνθρωποι , 329 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, οκτώ χιλιάδες 403 τα νέα κρούσματα.

Περαιτέρω ανάκριση και αναβαθμισμένο κατηγορητήριο για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης αποφάσισαν με βούλευμά τους για τη φωτιά στο Μάτι με 103 νεκρούς, οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας. Η ποινική αναβάθμιση της κατηγορίας αφορά πέντε πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Με τις ομιλίες των συνέδρων συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Κριτική στις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για τον τρόπο εκλογής της νέας ηγεσίας άσκησε από το βήμα του Συνεδρίου ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ενώ ταυτόχρονα τόνισε την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ, να μην απωλέσει το ριζοσπαστικό του χαρακτήρα.

Με εξειδικευμένη επιστήμονα ενισχύεται η κυρία ανάκριση για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, στην Πάτρα προκειμένου να υπάρξει ακριβέστερη διάγνωση και κρίση γεγονότων κομβικής σημασίας.

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας θα καθίσουν στις 15 Ιουνίου πρώην βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό. 

Σε ισχύ από σήμερα το εορταστικό ωράριο καταστημάτων για το Πάσχα. Θα παραμένουν ανοιχτά ,από τις εννέα το πρωί έως τις εννέα το βράδυ.Αύριο τα Σούπερ Μάρκετ θα λειτουργήσουν εννέα  το πρωί με έξι το απόγευμα και την Κυριακή των Βαΐων 11 το πρωί με έξι το απόγευμα.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να παραχωρήσει στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός τη χρήση του ΟΑΚΑ για τα επόμενα 49 χρόνια.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις και τοπικές βροχές από τις βραδινές ώρες αναμένονται αύριο στην Αττική. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα