back to top
21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Σαγκάη: Οι αρχές υψώνουν φράχτες και σφραγίζουν δρόμους

Διαβάστε επίσης

Νέα σκληρά μέτρα παίρνει η Σανγκάη για να περιορίσει την εξάπλωση του κορoνοϊού, προκαλώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Σύμφωνα με το Reuters εικόνες εργαζομένων με λευκές στολές που σφραγίζουν εισόδους πολυκατοικιών και κλείνουν ολόκληρους δρόμους με πράσινη περίφραξη ύψους περίπου δύο μέτρων έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας ερωτηματικά και διαμαρτυρίες από τους κατοίκους. «Αυτό είναι ασέβεια προς τα δικαιώματα των ανθρώπων», ανέφερε ένας χρήστης στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Βίντεο έδειχνε τους κατοίκους να φωνάζουν από τα μπαλκόνια στους εργάτες που προσπαθούσαν να στήσουν φράχτη πριν υποχωρήσουν και τους αφαιρέσουν. Άλλα βίντεο έδειχναν ανθρώπους να προσπαθούν να γκρεμίσουν φράχτες.

Πολλοί από τους φράχτες ανεγέρθηκαν γύρω από συγκροτήματα που χαρακτηρίστηκαν «σφραγισμένες περιοχές» – κτίρια όπου τουλάχιστον ένα άτομο βρέθηκε θετικό στον COVID-19.

Δεν ήταν σαφές τι ώθησε τις αρχές να καταφύγουν στη δημιουργία περιφράξεων. Μια ειδοποίηση του Σαββάτου από τοπική αρχή που κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο ανέφερε ότι επιβάλλει «σκληρή καραντίνα» σε ορισμένες περιοχές.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την αυθεντικότητα της ανακοίνωσης ή όλων των εικόνων, αλλά είδε πράσινη περίφραξη σε έναν δρόμο στην κεντρική Σαγκάη την Κυριακή.

Τις τελευταίες ημέρες, το Reuters είδε επίσης αστυνομικούς να περιπολούν στους δρόμους της Σαγκάης, να στήνουν οδοφράγματα και να ζητούν από τους πεζούς να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η κυβέρνηση της Σαγκάης δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Την ίδια στιγμή στο Πεκίνο, καταγράφηκαν 22 νέα κρούσματα COVID-19 στις 23 Απριλίου, ανακοίνωσε την Κυριακή η τοπική κυβέρνηση. Και τα 22 κρούσματα μεταδόθηκαν τοπικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα