back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Καταδικάζει η Άγκυρα την ενέργεια της Γερμανίας να καλέσει στο Υπ.Εξ τον Τούρκο πρεσβευτή με αφορμή την καταδίκη Καβαλά

Διαβάστε επίσης

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ καταδίκασε την ενέργεια της Γερμανίας να καλέσει τον πρεσβευτή της Άγκυρας στο υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με μια νομική υπόθεση σήμερα λέγοντας, ότι ήταν “ανοικτή προσπάθεια να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας”.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε, πως ο Τούρκος πρεσβευτής κλήθηκε σχετικά με την καταδίκη του φιλάνθρωπου Οσμάν Καβαλά τη Δευτέρα, 25 Απριλίου σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δικαίωμα αποφυλάκισης υπό όρους.

Ο Μποζντάγκ είπε, πως η Γερμανία έχει ποδοπατήσει τη δικαιοσύνη πολλές φορές στο παρελθόν και ότι θα πρέπει να ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Αργότερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Άγκυρα για να του εκφράσει τη διαμαρτυρία της τουρκικής κυβέρνησης, σε απάντηση της κλήτευσης, νωρίτερα, του Τούρκου πρεσβευτή στο Βερολίνο με αφορμή την καταδίκη του Τούρκου ακτιβιστή και μαικήνα των τεχνών Οσμάν Καβαλά σε ισόβια κάθειρξη.

Μια τουρκική διπλωματική πηγή είπε ότι ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Άγκυρα Γιούργκεν Σουλτς κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών στις 17.30 (τοπική ώρα) «από τον υφυπουργό, αρμόδιο για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Φαρούκ Καϊμακτσί».

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα