back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων της Πρωτομαγιάς. Ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στα εθνικά οδικά δίκτυα, ενώ ιδιαιτέρως αυξημένη παραμένει στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 13 αναχωρήσεις πλοίων, 10 από το λιμάνι της Ραφήνας και 8 από το Λαύριο. Αύριο, 1η Μαΐου, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα σε όλη τη χώρα, λόγω της 24ωρη απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν αύριο τα μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό ηλεκτρικός και τραμ. Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ στην αρχή και στο τέλος της βάρδιας. Συγκεκριμένα, θα κινούνται από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ. Με τροποποιήσεις και τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν ανακοινώσεις του εθνικού σχεδίου για τη μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα. “Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις για όσο χρειαστεί” τόνισε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ανοιχτή για όλους τους αριθμούς Φορολογικού Μητρώου είναι πλέον η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων. Στο μεταξύ, με μειωμένη τιμή θα πωλείται και το Μάιο το πετρέλαιο κίνησης, καθώς με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών παρατείνεται για ένα ακόμη μήνα η επιδότηση, η οποία, με τον ΦΠΑ, παραμένει στο ποσό των 15 λεπτών το λίτρο.

Από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. θα γίνεται αύριο και τη Δευτέρα η προμήθεια των αντιικών φαρμάκων για τον κορονοϊό.

Σε μια νέα κανονικότητα μπαίνει η χώρα, καθώς η πανδημία του κορωνοιού δείχνει να βρίσκεται σε ύφεση. Έτσι από αύριο, αίρεται η υποχρέωση επίδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους, κλειστούς και ανοιχτούς. Τις μάσκες, εξακολουθούμε να τις φοράμε στους εσωτερικούς χώρους και αυτό αποτελεί και ισχυρή σύσταση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων. Στους εξωτερικούς χώρους δεν χρειάζονται, ωστόσο παραμένει η σύσταση για χρήση τους όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Στην Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθέσεις τους στις ανατολικές και νότιες περιοχές, με επίκεντρο στις περιοχές γύρω από το Χάρκοβο στα βορειοανατολικά, όπου ο ρωσικός στρατός επιχειρεί να αυξήσει τον έλεγχό του. Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι μονάδες του πυροβολικού της έπληξαν συνολικά 389 στόχους στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ηχηρό μήνυμα υπέρ της ειρήνης στέλνει η κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, η πλατεία Συντάγματος που υποδέχεται την Πρωτομαγιά στολισμένη με εντυπωσιακά λουλούδια, που συνθέτουν το διεθνές σύμβολο της ειρήνης, ως ένδειξη συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας. «Ενώνουμε τη φωνή μας με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο – Η ειρήνη είναι η μόνη επιλογή» δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Αύριο εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο, στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, ένα ξεχωριστό πικ-νικ για μικρούς και μεγάλους με προβολή ταινίας, καθώς ολοήμερα events, με ζωντανή μουσική, εκπαιδευτικά εργαστήρια, μουσικοθεατρική παράσταση για όλες τις ηλικίες, και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά.

Και ο καιρός…

Αραιές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα