back to top
19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ισχύ από σήμερα το πρωί στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας σε περιοχές των Δήμων Μεγαρέων, Μαραθώνος, Λαυρεωτικής, Παλαιού Φαλήρου, και Καλλιθέας και το μεσημέρι στο Δήμο Αθηναίων.
Στις 18.30 είναι προγραμματισμένη η παράδοση Ολυμπιακής Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.
Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr

Στο ποσοστό που είχε λάβει η ΝΔ στις προηγούμενες ευρωεκλογές, έθεσε τον πήχη για τις κάλπες του Ιουνίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και κάλεσε τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους να δουν την μεγάλη εικόνα και να μην δουν τις ευρωεκλογές ως ευκαιρία για μία εύκολη και ανέξοδη διαμαρτυρία.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό το πρωτοφανές περιστατικό χειροδικίας στην Βουλή και κάλεσε τους ψηφοφόρους «να αναλογιστούν πολύ προσεκτικά αν θέλουν πράγματι να εκπροσωπούνται κόμματα που πρεσβεύουν την ωμή βία και ένα μισαλλόδοξο ρατσιστικό λόγο που εκπέμπει διχασμό και ενίοτε και μίσος».

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχουν σήμερα νοικοκυριά τα οποία δοκιμάζονται ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι οι έκτακτες βοήθειες τελειώνουν, όχι όμως και συνολικά τα επιδόματα.

Στρέφοντας τα βέλη του κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι όλα θα κριθούν στις εθνικές εκλογές του 2027 και πρόσθεσε ότι τα δύο κόμματα έχουν «πολύ χρόνο να παρουσιάσουν κάποιο πρόγραμμα το οποίο να είναι στοιχειωδώς τεκμηριωμένο και κοστολογημένο».

Για ακόμα μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε τη γνωστή «αλαζονεία του 41%», σχολίασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «μίλησε απαξιωτικά για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την καταπολέμηση της ακρίβειας, την ώρα που ο ίδιος προσπάθησε, κατ΄ εντολή των ακριβοπληρωμένων επικοινωνιολόγων του, να προσποιηθεί ότι κατανοεί πως τα ελληνικά νοικοκυριά δοκιμάζονται.

«Αυτός που δυσφημεί τη χώρα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επί πρωθυπουργίας του στήθηκε ένα παρακράτος παράνομων παρακολουθήσεων υπονομεύοντας το κράτος δικαίου», σχολιάζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ.

Την πεποίθηση του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές επανέλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στην εκπομπή “Αυτοψία” του ‘Αλφα, ενώ για τις ευρύτερες επιδιώξεις του ανέφερε ότι διεκδικεί δύο τετραετίες προκειμένου, όπως είπε, να εφαρμόσει ένα μεγάλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα αλλάξουν την Ελλάδα.

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας ο απολογισμός δυστυχήματος τα ξημερώματα στη συμβολή των οδών Κανελλοπούλου και Μουρίκη κοντά στην Παραλία της Ελευσίνας. Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν για άγνωστο λόγο το όχημα εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε.

Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το τροχαίο που οδήγησε στον θάνατο του 23χρονου φοιτητή Ιάσονα Λαλαούνη το Μάρτιο του 2021, έξω από τη Βουλή.

Νέα καταγγελία για περιστατικό βίας σε σχολείο του νομού Πέλλας ήρθε στο φως της δημοσιότητας. 15χρονη μαθήτρια Γυμνασίου κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας, ότι συνομήλικός της την απείλησε και την εξύβρισε. Ο 15χρονος και οι γονείς του συνελήφθησαν και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Άνοιξε η πλατφόρμα στο taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2024. Παρά τις αλλαγές φέτος στη διαδικασία, οι δόσεις πληρωμής παραμένουν ίδιες, με την πρώτη να εξοφλείται έως 31 Ιουλίου του 2024 και την τελευταία στις 28 Φεβρουαρίου του 2025. Έκπτωση 3% δικαιούνται όσοι πληρώσουν εφάπαξ.

Καταβάλλονται σήμερα , στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, το επίδομα άδειας μητρότητας και οι συντάξεις.

 

Στη διεθνή επικαιρότητα:

Ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε πως η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου ενδέχεται να προτείνει περιορισμένης έκτασης συμφωνία στη Χαμάς, προκειμένου να εξασφαλίσει την απελευθέρωση το λιγότερο είκοσι ομήρων.

Εν τω μεταξύ, ο αμερικανικός στρατός άρχισε να κατασκευάζει μια προβλήτα στη θάλασσα η οποία θα επιτρέψει την προώθηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

 

Στην αθλητική επικαιρότητα

Στις 22.00 Μπαρτσελόνα -Ολυμπιακός 2ος αγώνας για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ

Στις 19.00 Περιστέρι- Τενερίφη ημιτελικός Φάιναλ φορ του BCL στο Βελιγράδι

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια.Η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα