back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δ. Παπαδημούλης: Τα συστημικά μέσα “έθαψαν” το θέμα της ελευθερίας του Τύπου επιβεβαιώνοντας το πρόβλημα

Διαβάστε επίσης

Στη χειρότερη θέση μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών χωρών έπεσε η Ελλάδα όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου.
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, κατέθεσε στην Κομισιόν ερώτηση, εάν σκοπεύει να λάβει άμεσα μέτρα για την ανάσχεση της διαρκούς διολίσθησης της ελευθερίας του τύπου στην Ελλάδα.
«Είμαστε κάτω και από την Βουλγαρία που είναι προτελευταία στην Ευρώπη. Η επιβεβαίωση του προβλήματος της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε και από την αντιμετώπιση που είχε το θέμα από τα συστημικά μέσα στην Ελλάδα τα οποία το έθαψαν. Το ΑΠΕ – ΜΠΕ έκανε αναφορά σε Ρωσία, Κίνα και άλλες χώρες και καμία για την Ελλάδα. Είδατε εσείς να αναφέρεται κάπου από τα συστημικά μέσα η δήλωση του εκπροσώπου της Κομισιόν ότι πρωτεύουσα θέση στην έκθεση για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα θα έχει το ζήτημα της Ελευθερίας του Τύπου; Θάφτηκε και αυτό» είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Αθηνά Κορλίρα.
Και πρόσθεσε«Η κυβέρνηση αντί να κοιτά το θερμόμετρο πρέπει να αναγνωρίσει την ασθένεια στο θέμα της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα. Αν δεν το καταλάβει ότι βρισκόμαστε στην τελευταία θέση στην Ευρώπη κάτω από την Ουγγαρία του Όρμπαν και την Πολωνία του Κατσίνσκι και δεν αλλάξει συμπεριφορά τότε θα πρέπει να αλλάξει η κυβέρνηση», τόνισε.
Υπενθύμισε ότι «η Ελλάδα, όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, βρισκόταν στην 90η θέση και επί των ημερών της διακυβέρνησης Τσίπρα πήγε στην 65η και τρία χρόνια μετά επί Μητσοτάκη κατρακύλησε στην 108η».
 
Τέλος ο κ. Παπαδημούλης αποκάλυψε πως υπάρχει δυσφορία και σε κυβερνητικούς επιτρόπους και βουλευτές των Λαϊκών Κομμάτων στην Ευρώπη και αποκάλυψε ότι ο διαγραφής από τη ΝΔ ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος (σσ ο οποίος είχε σηκώσει θέματα ελευθερίας τύπου στην Ελλάδα) έγινε δεκτός με τιμές από την ευρωομάδα που ανήκει και ο Μακρόν και η οποία προτίθεται να «σηκώσει αυτά τα θέματα που άπτονται της Ελευθερίας του Τύπου».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα