back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Απομακρύνθηκαν όλοι οι άμαχοι από το πολιορκημένο εργοστάσιο Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, ανακοίνωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης. «Αυτό το μέρος της ανθρωπιστικής επιχείρησης στη Μαριούπολη τελείωσε», έγραψε η Ιρίνα Βερεσούκ στο Telegram.

Ένα ρωσικό αποβατικό πλοίο, κοντά στο Φιδονήσι, στη Μαύρη Θάλασσα, υποστήριξε ότι κατέστρεψε σήμερα η Ουκρανία. Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ουκρανικός στρατός, διακρίνεται ένα πολεμικό πλοίο κοντά σε μια αποβάθρα να έχει πληγεί από μια έκρηξη, κατόπιν να τυλίγεται στις φλόγες και ένα πυκνό σύννεφο καπνού να υψώνεται. Η Μόσχα δεν έχει, από πλευρά της, επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Την ίδια ώρα ρωσικοί πύραυλοι πλήττουν περιοχές στην Ουκρανία. Τέσσερις από αυτούς έπληξαν την Οδησσό, ενώ άλλοι έπληξαν δύο περιοχές κοντά στα ρωσικά σύνορα, στην περιοχή Σούμι, στη βόρεια Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας κατηγόρησε σήμερα την Ουάσιγκτον ότι συντονίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, κάτι που ισοδυναμεί, σύμφωνα με τον ίδιο, με άμεση αμερικανική εμπλοκή στη στρατιωτική δράση εναντίον της Ρωσίας.

Οι εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας, η ενεργειακή κρίση και το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον γενικό γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ισπανό ευρωβουλευτή Αντόνιο Λόπεζ-Ιστουρίζ, στο περιθώριο των εργασιών του 14ου συνεδρίου της ΝΔ.

Οι εργασίες του συνεδρίου της ΝΔ συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη ημέρα με έξι θεματικές να κυριαρχούν στις ομιλίες των συνέδρων. Μεταξύ αυτών η Ασφάλεια, η Προστασία του Περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, η υγεία η ενδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας, αλλά και οι Πολιτικές για τους νέους.

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από το Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ένα χώρο ο οποίος βρίσκεται υπό ανακαίνιση για τη δημιουργία βιβλιοθήκης, μετά από 34 χρόνια κατάληψής του. Τα ξημερώματα, άγνωστοι προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές, γκρεμίζοντας με βαριοπούλες όλες τις επιδιορθώσεις που είχαν κάνει τα συνεργεία τις προηγούμενες εβδομάδες.

Το φως θα νικήσει το σκοτάδι και μέσα στα πανεπιστήμια. Το αυτονόητο δικαίωμα στην ασφάλεια θα γίνει απολύτως πράξη» δηλώνει ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος καταδικάζοντας αυτές τις ενέργειες.

Αποκλιμάκωση φαίνεται να καταγράφεται και στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.698 νέα κρούσματα κορωνοϊού. 19 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με την ασθένεια ενώ 210 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Από αυτά 1821 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική και 454 στην θεσσαλονίκη.

Ανοιχτά θα να είναι αύριο προαιρετικά τα καταστήματα, στο πλαίσιο της πρώτης Κυριακής των ενδιάμεσων εκπτώσεων που ξεκίνησαν την Τρίτη.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα Play Out της Σούπερ Λίγκ,

Απόλλων Σμύρνης – Λαμία, 0-0

Ατρόμητος – Ιωνικός 0-0

Παναιτωλικός – Βόλος. 0-0 (στο 33’)

Και ο καιρός…

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα