back to top
15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Π. Κωνσταντίνου: Ενεργοποιήθηκαν τα απομεινάρια της Χρυσής Αυγής, οι ομάδες και τα τάγματα εφόδου

Διαβάστε επίσης

Νέα ρατσιστική επίθεση με θύμα νεαρό Πακιστανό καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) επισημαίνοντας ότι πρόκειται για το τρίτο περιστατικό μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας και καλώντας σε επαγρύπνηση ενόψει της δίκης της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε β’ βαθμό.
 
«Είμαστε στο σημείο που τα απομεινάρια της Χρυσής Αυγής, οι ομάδες και τα τάγματα εφόδου έχουν ενεργοποιηθεί ξανά, μιλάμε για επιθέσεις με ανεβασμένο το επίπεδο της ρατσιστικής βίας με φανερά τα σημάδια της οργανωμένης δράσης» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και επικεφαλής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου.   
Πρόσθεσε ότι «δεν είναι αυτά τρία τα περιστατικά, έχουμε πληροφορίες ότι υπάρχει και ένα τέταρτο σοβαρό περιστατικό στο Περιστέρι».
Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου η χρονική περίοδος που γίνονται οι ρατσιστικές  επιθέσεις δεν είναι καθόλου τυχαία.  «Δεν μας κάνει εντύπωση η περίοδος που γίνονται οι ρατσιστικές επιθέσεις. Βαδίζουμε προς το εφετείο, στις 15 Ιουνίου και είναι και μια περίοδος όπου οι προσδοκίες  των φασιστών μεγάλωσαν μετά τις εκλογές στη Γαλλία».  
Επεσήμανε ωστόσο ότι «πάνω από όλα φταίνε  τα “παιχνίδια” που παίζει η ίδια η κυβέρνηση με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Οι επιχειρήσεις σκούπα και οι επαναπροωθήσεις στα σύνορα, δίνουν το  πράσινο φως από τη μεριά των φασιστών. Η κυβέρνηση εκκενώνει τον Ελαιώνα και οι φασίστες παίρνουν θάρρος» σχολίασε.
Τέλος υπογράμμισε ότι το ίδιο το πολιτικό σύστημα θα έπρεπε να έχει πάρει  πρωτοβουλίες κάτι που δεν έχει κάνει γι’ αυτό «υπάρχουν ακόμα εκλεγμένα στελέχη της Χ.Α στα Δημοτικά Συμβούλια που συνεχίζουν τη ρητορική τους, ενώ και ο Κασιδιάρης συνεχίζει να κάνει τις εκπομπές του μέσα από την φυλακή» 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα