back to top
17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Α. Τσίπρας: Στη ρήτρα Μητσοτάκη αντιτείνουμε τη ρήτρα πολιτικής αλλαγής

Διαβάστε επίσης

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, με αιχμή την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους για πολίτες και επιχειρήσεις, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την πρωτοβάθμια Υγεία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εισηγούμενος την τροπολογία του κόμματός του για την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής έως ότου κριθεί δικαστικά η νομιμότητά της, κάλεσε και τους κυβερνητικούς βουλευτές να στηρίξουν την τροπολογία, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καλεί σε κίνημα «Δεν πληρώνω», αλλά δεν ανέχεται η κυβέρνηση να ονομάζει τζαμπατζήδες όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τον κεφαλικό φόρο της ρήτρας αναπροσαρμογής και απειλούνται με διακοπή της ηλεκτροδότησης. «Αν ο τζάμπας πέθανε όπως λένε κάποιοι βουλευτές σας, τότε πληρώστε πρώτα τα χρέη από το δανεισμό του κόμματός σας και μετά να κουνάτε το δάχτυλο στους πολίτες», είπε απευθυνόμενος προς την πλευρά των εδράνων της συμπολίτευσης.

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να αντισταθούν στην αισχροκέρδεια και στην χυδαία εκμετάλλευση του μόχθου τους, τονίζοντας ότι «εμείς στη ρήτρα Μητσοτάκη αντιτείνουμε τη ρήτρα πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος».

Ο κ. Τσίπρας αφού μίλησε για ρήτρα ληστείας και λαίλαπα ακρίβειας που πλήττει το μέσο νοικοκυριό τους τελευταίους 9 μήνες, κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να συμπεριφέρεται με τρόπο κυνικό προς τους πολίτες και να υποτιμά τη νοημοσύνη τους,τονίζοντας ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, θα γίνουν μπούμερανγκ για την κυβέρνηση όταν οι πολίτες στους λογαριασμούς τους θα δουν τον Ιούνιο, αντί για επιστροφή 600 ευρώ, μόνο πενηντάρικα, ογδοντάρικα και κατοστάρικα.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει ποια είναι τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, αμφισβήτησε την πρωθυπουργική δέσμευση περί σκληρής φορολογησής τους, λέγοντας «σιγά ο κ. Μητσοτάκης, μην φορολογήσει τους φίλους του στη ΔΕΗ και τους ιδιώτες που κερδίζουν εκατομμύρια».

Απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μίλησε «για απόλυτη κοροϊδία των Ελλήνων πολιτών από τον κ. Τσίπρα», λέγοντας ότι η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ είναι άνευ αντικειμένου από την στιγμή που η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει παρεμβάσεις ουσίας, που θα τις δει σύντομα κάθε πολίτης.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα