back to top
18.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Βουλή: Στην Ολομέλεια σήμερα το ν/σ «Γιατρός για όλους» – Τροπολογία Πλεύρη για τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Διαβάστε επίσης

Στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητείται σήμερα το νομοσχέδιο «Γιατρός για όλους» για την αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και το οποίο προβλέπει – μεταξύ άλλων – την καθιέρωση του «προσωπικού γιατρού» για όλους τους πολίτες.

Ωστόσο, οι νοσοκομειακοί γιατροί εκφράζουν την αντίθεσή τους με πανελλαδική στάση εργασίας 11:00-3:00, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 στο Υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια, πορεία προς τη Βουλή.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), απορρίπτει, όπως αναφέρει, στο σύνολό του το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο είναι «συνέχεια των μεταρρυθμίσεων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που στοχεύει στο ακόμα μεγαλύτερο πετσόκομμα των κρατικών δαπανών για την υγεία του λαού, στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας».

Εν τω μεταξύ, τροπολογία για την φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ, το clawback και το rebate κατέθεσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο σχέδιο νόμου «Γιατρός για όλους».

Με την τροπολογία παρέχεται, η δυνατότητα λειτουργίας των φαρμακείων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και το Σάββατο για αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών χορήγησης αντιικών φαρμάκων σε ευπαθείς ομάδες και σε ασθενείς που βρίσκονται σε περιορισμό λόγω νόσησης από κορονοϊό.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα